Напрежението между институциите в България става все по-острo. След часове

...
Напрежението между институциите в България става все по-острo. След часове
Коментари Харесай

ОБЗОР: Продължава напрежението между МВР, прокуратурата и властта, вдигнаха редица данъци в Пловдив

Напрежението сред институциите в България става все по-острo. След часове на несъгласие, от профилираната прокуратура признаха, че има произвеждане против вицепремиера Асен Василев.

Задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, както и обиските в домовете им, са в прорез с върховенството на закона. Това е заключението на евродепутатите, взели участие в проучвателна задача в България, осведомиха от Екологичен потенциал.

Евродепутатите ще зададат въпроси на Европейската комисия, свързани със законосъобразността на случилото се.

Всички отзиви, гледни точки и изявления от деня може да четете в тяхната хронологична поредност в следните материали:

Редица такси в Пловдив бяха вдигнати. Сред тях е нарастване от 30 лева на 40 лева на монтаж и ремонт на скоба в Синя зона. Репатрираните с паяк става от 60 на 80 лв.. При почнало репатриране и поява на притежателя на ППС също скача от 30 лева на 40 лева Разлика ще има и абонамента за някои паркинги. Така да вземем за пример краткотрайното оборудване на „ 4 януари” ще коства по 100 лв. на месец. Увеличение има и за входните такси на съвсем всички музей, галерии туристически обекти под тепетата и други.

Пловдивският апелативен съд остави в ареста хванатия с опиати мъж на Сточна гара. Спрямо него е повдигнато обвиняване за владеене на 50.680 кг хероин за разпространяване.

TrafficNews откри дядото на бебето, станало причина за свадата сред две ромски семейства от Столипиново, които си спретнаха всеобщ пердах пред Съдебна палата в Пловдив преди няколко дни. Асен Карагозов - Чакмака, описа какво се е случило в деня на престрелката и за какво се е стигнало до там.

България за следващ път зае последно място в европейските статистики, този път за равнище на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в Европейски Съюз, изчислено през стандартите за покупателната дарба на жителите. Това сочат данни на Евростат, изчисляващи единиците за 2021 година.

България регистрира коефициент от 55 процентни пункта, или другояче казано - 5 пъти по-ниска стойност от първенеца в класацията - Люксембург. Там са замерени 277 пункта, което е и най-високият Брутният вътрешен продукт за миналата година в границите на целия съюз.

113 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие. От инфектираните за деня 115 са на домашно лекуване, а 9 - приети в болница. Новодиагностициран е един доктор. В 5 учебни заведения са регистрирани 6 нови позитивни, в две детски заведения – два случая. 14-дневната заболеваемост е 250,30 на 100 000 души население. Двуседмичната заболеваемост във възрастовата група 0-18 години е 148 на 100 000.

Хисаря е с най-вече заболели от COVID-19 деца в Пловдивска област. На двуседмична база заболеваемостта във възрастовата група 0-18 години там е 388 на 100 000 души – двойно по-висока от междинната за региона. Това демонстрират настоящите данни на РЗИ-Пловдив.

Над 200 на 100 000 са инфектираните деца в Пловдив-град, Брезово и Първомай. По информация на TrafficNews измежду тях има и бебета под годинка.

Лидерите на страните-членки в НАТО утвърдиха разполагането на четири батальонни бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария. Това разгласи генералният секретар Йенс Столтенберг след края на изключителната Среща на върха.

" Спешно би трябвало да решим въпроса със положението на нашата изтребителна авиация към интегрираната система за ракетна защита на НАТО. " Това съобщи президентът Румен Радев след срещата на членовете на Алианса в Брюксел и добави, че е засегнал тази тематика с искане да се прегледат всички вероятни варианти да не прекъснем способността на нашите летци да пазят дейно България.

Всичко най-важно за деня от обстановката в Украйна четете в следните материали:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР