Напрежението между двете управляващи коалиции, които преговарят за ротацията в

...
Напрежението между двете управляващи коалиции, които преговарят за ротацията в
Коментари Харесай

Тагарев, коалиция, кои партии са проруски. Ето за какво спорят ГЕРБ и ПП-ДБ

Напрежението сред двете ръководещи обединения, които договарят за ротацията в държавното управление, е по три пункта, заяви бТВ. Първият е военният министър Тодор Тагарев. ГЕРБ упорстват той да бъде заменен, до момента в който " Продължаваме промяната - Демократична България " твърдо го поддържат.

Вторият пункт на напрежение е по какъв начин да се споделя документа, който ще бъде подписан. От ГЕРБ упорстват да е коалициионно съглашение. От " Продължаваме промяната - Демократична България " не желаят това наименование, въпреки да са съгласни да не се споделя меморандум, каквото бе първичното им предложение.

Третият пункт е да не се позволяват болшинства с проруски партии. Според ГЕРБ такива са Българска социалистическа партия и " Възраждане ", до момента в който съгласно " Продължаваме промяната - Демократична България " такава е единствено " Възраждане ".

Интересно е, че самият Бойко Борисов е заявявал, че съгласно него " Възраждане " не е проруска партия.

Договорено е Асен Василев да остане финансов министър, макар, че Борисов имаше изявления в противоположната посока.

Информацията не е доказана от преговорните екипи.

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат на ГЕРБ в петък.

Това значи, че ръководещите имат време до другия петък да изчистият несъгласията. Ако не съумеят това значи, че най-вероятно ще има предварителни парламентарни избори, дружно с европейските.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР