Напрежението между депутата от Продължаваме промяната Александър Дунчев и министъра

...
Напрежението между депутата от Продължаваме промяната Александър Дунчев и министъра
Коментари Харесай

Нарастващо напрежение между ПП и БСП: Дунчев похвали кадри на ГЕРБ, Свиленски го нарече част от мафията

Напрежението сред депутата от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев и министъра на земеделието Иван Иванов от Българска социалистическа партия продължава да пораства. Георги Свиленски от Българска социалистическа партия през днешния ден на собствен ред съобщи, че Дунчев към този момент пази ползите на горската мафия. Преди три дни депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев заприказва за схеми и назначения на Българска социалистическа партия в горските стопанства.

Днес той излезе на трибуната и прикани ръководителя на Народното събрание Никола Минчев да изиска от министъра на земеделието Иван Иванов (БСП) да даде всички имена на кадровите смени в организациите по горите. Напрежение в обединението - народен представител от Политическа партия заприказва за мафия в Министерството на земеделието Дунчев съобщи, че съгласно член 138 от правилника на Народното събрание държавните и локалните органи и техните администрации са длъжни да оказват подпомагане на народния представител и да му дават при поискване сведения и документи по отношение на осъществяване на пълномощията му.

" Вече един месец не съм получил нито един документ по член 138 от министъра на земеделието Иван Иванов. Моля Ви да говорите с министър Иван Иванов и да го помолите да даде всички имена на кадровите смени в организациите по горите ", съобщи той. Александър Дунчев добави, че в това число доста шефове от ГЕРБ са били уволнени, които са фантастични експерти, и сега са на улицата.

" Няма да загатвам имената, тъй като през вчерашния ден едно име, което загатнах, също обвързвано с ГЕРБ, бе уволнено в границите на деня ", сподели той и получи овации от депутатите на ГЕРБ. Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев изненадващо зае страната на Дунчев и установи, че съгласно Движението за права и свободи е явно, че някои членове от правилника не работят - член 138 да вземем за пример, не работи.

" Г-н ръководител, апелирам Ви приведете в деяние член 138, приведете го безкомпромисно, тъй като това нарушава салда във действието на управляващите в страната. Няма по какъв начин да продължим напред, в случай че изпълнителната власт продължи да тарикатлее тука! ", възмути се Цонев. Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски съобщи, че е неприемливо да се дава естрада на хора, които " очевидно към този момент пазят ползи на горската мафия ".

По думите му парламентарната група на Дунчев има зам.-министър на земеделието и той може да получи всички документи, които желае. " Ако желае да я разнася тази информация по други ведомства, това няма да се случи. Два дни ставаме очевидци на неистини и клевети по медиите. Накрая да чуем оценката за положително ръководство на ГЕРБ за 12 години в земеделието, каква е тази смяна като той им похвали ръководството? Еми, честито да ви е! ", сподели Георги Свиленски.

Впоследствие и Филип Попов от Българска социалистическа партия се изяви по тематиката. Той излезе на трибуната с разпечатана фотография на уволнения началник на Регионалната ревизия по горите в Сливен Георги Дончев. " Ето това е уволненият шеф. Ето го тук на протест на ГЕРБ. Това ли е смяната господин Дунчев, това ли са високите експерти? Нещо друго имахме поради когато съставихме тази коалиция, не тази смяна ", сподели Попов. Александър Дунчев му отговори, че значение има професионалната характерност, а не политическата багра.

Източник: OFFNews
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР