Напрежение в Рим, след като имигранти упоиха и изнасилиха групово

...
Напрежение в Рим, след като имигранти упоиха и изнасилиха групово
Коментари Харесай

Мигранти изнасилиха групово 16-годишно момиче в Рим

Напрежение в Рим, откакто имигранти упоиха и изнасилиха групово 16-годишно момиче, в резултат на което жертвата е умряла. Трима от нападателите са арестувани, а четвърти се търси, предава Нова телевизия.
Случаят укрепи антиимигрантските настроения на Апенините и провокира наказателни акции от страна на жителите. Нападателите са от Сенегал и Нигерия и са били с изтекло позволение за краткотраен престой като търсещи леговище имигранти.
Тялото на 16-годишната Дезире Мариотини беше открито в изоставена постройка в квартала „ Сан Лоренцо”, който през последните години беше заселен от имигранти и мюсюлмански общности и е едно от местата за улична търговия на опиати. Жертвата е била упоена и изнасилена. Починала е след 12-часова мъка.
„ Като жена и майка съм шокирана от бруталността на случилото се. Кварталът демонстрира своите настроения. Общината се опита на няколко пъти да разчисти зоната, само че не съумя. Вечер тук е безредица и ръководят нарушителите. Очевидно би трябвало да обсадим квартала”, съобщи кметът на Рим Вирджиния Раджи.
Виновните за гибелта на момичето са направлявали продажбата на опиати в зоната и са избягали от имигрантски центрове.
„ Обещавам на почтените жители в квартала, че ще ударим с твърда ръка против тези червеи, дилърите на опиати, рекета и проституцията. Няма да бъде възмездие, а правораздаване. Изнасилване от хора, злоупотребили с семейството на нашата страна, е двойно закононарушение. Ще пуснем спомагателни сили на реда и няма да се преценявам с предизвестия от Брюксел по какъв начин да се опазваме”, съобщи вътрешният министър Матео Салвини.
Той влезе в спор с Брюксел поради отхвърли си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти. Салвини възобнови проектите си да забрани достъп и престой на имигранти, пристигнали по море със избавителни кораби на неправителствени организации или с лодки на трафиканти.
Група от жители образуваха доброволни отряди за запазване на рисковия квартал.
Някои упрекнаха Салвини в политически спекулации, a други го поздравиха, че връща законността в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР