Напрежение в пловдивска болници, след като 84-годишна жена, със съмнение

...
Напрежение в пловдивска болници, след като 84-годишна жена, със съмнение
Коментари Харесай

Напрежение в Пловдив: Почина жена със съмнение за COVID-19

Напрежение в пловдивска лечебни заведения, откакто 84-годишна жена, със подозрение за ковид, умря в МБАЛ "Свети Мина " в града, заяви NOVA.
Жената два дни не е изследвана дали е притежател на COVID-19.
Медиците от здравното заведение изпратиха отворено писмо, че нито имат защитни средства, нито нужната инсталация, нито указания по какъв начин да работят.
"Не става въпрос за митинг, а за това, че не можем да си вършим обикновено работа. Проблемът не е в невзетата проба, а невъзможността това да бъде направено. Пациентката умря сега, в който пристигна материалът за взимане за проби. В Пловдив няма лаборатория, която да изследва тестът ", изясни доктор Румен Стоилов.
С пациентката контакт са имали 10 души от личния състав. Според доктор Стоилов, те не са били мощно предпазени.
Резултати от тестът на дамата, изследвана в Националната лаборатория, се чакат в сряда. Медиците са обезпокоени, че в случай че тя се окаже позитивна, забележителна част от личния състав ще би трябвало да бъде сложена под карантина.
"Тази болница е държавно комерсиално сдружение. И заради това имат самостоятелността сами да вземат решение проблемите си. Като имат такива, те би трябвало да алармират към дирекция "Здравеопазване ". До нас такава информация не е стигала. Получихме я от обществените мрежи и медиите ", съобщи доктор Калинов от дирекция "Здравеопазване ", който също оглавява общинския спешен щаб.
"Нещата са под надзор. Очакваме доставка на защитните средства още от 10 март сме подали настояванията ", съобщи Евелина Апостолова, зам.-областен шеф на Пловдивска област.
Назначена е аутопсия на умрялата пациентка. Резултатите се чакат в идващите два дни.
Светът е изправен пред тестването COVID-19. Само дружно можем да се оправим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте рекомендациите на специалистите. Погрижете се за себе си, за околните си и за близките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР