Напрежение в квартал Калтинец в Горна Оряховица. Предотвратен е конфликт

...
Напрежение в квартал Калтинец в Горна Оряховица. Предотвратен е конфликт
Коментари Харесай

Спецчастите накрак: Ромски клан спретна засада на конкуренти с 90 коли и Калашник

Напрежение в квартал " Калтинец " в Горна Оряховица. Предотвратен е спор на две семейства от Русе и Велико Търново. На крайник са вдигнати две регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи - Велико Търново и Русе. От разнообразни елементи на ведомството са пристигнали униформени, а повода е, че били открити огнестрелни оръжия - два автомата " Калашников ", предава.

Разбирайки, полицията барикадира квартала и изземва оръжието. Спешно е бил задействан спецотрядът към Министерство на вътрешните работи. Получен е сигнал, че единият клан е причакал с оръжие хора от другия, които са били тръгнали от Русе с 90 автомобила. Още преди входа на Горна Оряховица са проведени постове от полиция, жандармерия и спецчасти. 30 от колите са били спрени още от русенската полиция, други 30 - към село Петко Каравелово, а последните 30 на контролно-пропусквателен пункт преди Горна Оряховица. Според локални хора повода е счепкване по телефон за пари.

Над 150 души, пътуващи в колите, са отведени в полицейското ръководство за предоставяне на сведения. Съставени са им предупредителни протоколи. Установени са и жителите от Горна Оряховица, взели участие в разпрата, които също ще бъдат разпитани. В един от тях е открит и конфискуван автомат. Той е арестуван за 24 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР