Напрежение между БАН и НИМХ няма, има напрежение има между

...
Напрежение между БАН и НИМХ няма, има напрежение има между
Коментари Харесай

БАН: Има напрежение между нас и министъра, не между нас и НИМХ

" Напрежение сред Българска академия на науките и Национален институт по метеорология и хидрология няма, има напрежение има сред нас и министъра. Искрено се надявам то да бъде потушено. Предполагам, че министърът има погрешна информация. Вчера погледнах изказването му, има неща които не зная къде са се появили. " Това сподели Константин Хаджииванов, заместник-председател на Българска академия на науките.
По думите му в никакъв случай не е имало спор Национален институт по метеорология и хидрология да остане в Българска академия на науките, а по какъв начин да се извърши по най-елегантния метод този бракоразвод. " Имахме сделка, че учените, които желаят да останат в Българска академия на науките, ще останат - със съответните си активи ", сподели още Хаджииванов в изявление за bTV.
" Нашият митинг е против това, че внезапно, без ние да чакаме, в Закона за бюджета на страната се появяват едни преходни и заключителни разпореждания, които изобщо не им е там мястото ", добави зам.-председателят на Българска академия на науките.
От Академията се тормозят, че имуществото и архивът, без да са се договаряли за него, както и всички останали права и отговорности, минават към МОН. " Няма нито един текст в отбрана на тази сделка за хората, които желаят да останат в Българска академия на науките ", разяснява още Хаджииванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР