Напрежение и протести в Момчилград, след като прокуратурата обвини за

...
Напрежение и протести в Момчилград, след като прокуратурата обвини за
Коментари Харесай

Напрежение в Момчилград, хората искат линч за братовчеда на убитата Дамла

Напрежение и митинги в Момчилград, откакто прокуратурата упрекна за убийството на 7-годишната Дамла първия й братовчед. Хората желаят отплата за гибелта на детето, а майката на посочения за палач не има вяра във виновността му.

Новината, че килърът на Дамла евентуално е арестуван и следва следствен опит изкара хората от Момчилград пред дома й.

"На народа да го пуснат тук, на парка, да го забележим какъв брой е самоуверен ", "С нашите налози ще го храним – в пандиза да яде, да пие, по този начин ли?! ", гневяха се жителите на града, представени от БТВ.

Някои в прав текст споделят, че са подготвени да го убият с камъни. Те питат за какво чак в този момент се е стигнало до арест – и дали по този начин не е имало риск и за други деца.

В същото време упрекнатият в ликвидиране първи братовчед на Дамла бе разпитван пред арбитър в Кърджали. Според прокуратурата, виновността му е неоспорима. Той се е грижил за фамилията и е имал ключ, който е употребявал във съдбовната нощ.

На другата улица, една майка не има вяра, че синът й е кадърен да убие. "Неделя си беше вкъщи… Някой несъмнено го е уплашил, че ще го убият да каже нещо, или да се упрекна самичък, може и такива работи да има… Не мога да допускам ", споделя Фатме Сали.

В ареста е и майката на Дамла, упрекната, че е оставила детето си единствено. Мярката й изтича през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР