Напрежение, хаос и припаднали хора на много места в страната

...
Напрежение, хаос и припаднали хора на много места в страната
Коментари Харесай

Припаднали хора и напрежение при предаването на протоколите

Напрежение, безпорядък и припаднали хора на доста места в страната поради предаването на изборните бумаги.

В София 1011 протокола от общо 1650 са предадени до 06.00 ч. Най-бавно това се случи в 23 МИР. Причината - доста по-дългите протоколи. Много от секционните комисии позволиха неточности и се наложи да бъдат върнати. Очаква се предаването на протоколи да приключи до обяд.

Към 07.00 ч. в НДК остават още към 200 СИК. В 24 МИР чакат още 110 секции. В 25 МИР остават 72 Секционни изборни комисии.

„ 30-годишна жена е припаднала в НДК. Тя е с ниско кръвно. Успяхме да я стабилизираме и е изпратена вкъщи ”, изясни доктор Кировски.

В Бургас изборните бумаги се предават в Спортна зала „ Бойчо Брънзов ”. Към 06.00 ч. към момента има рейсове, които чакат пред постройката, написа NOVA. 

И там забавянето е пристигнало от това, че протоколът би трябвало да събира двата типа гласоподаване. Заснемането и проявлението на бюлетините по време на броенето е минало обикновено, споделиха чакащи представители на СИК.

„ От 01.30 ч. сме тук. В 06.00 ч. влязохме. Не знам какво се случва. Предполагам е от смесеното гласоподаване, тъй като на предходните избори бързо и елементарно приключихме до среднощ ”, описа представител на секционна комисия.

„ Може би става въпрос за сбъркани протоколи. Смесеното преброяване ни затрудни ” добави различен представител.

Според ръководителя на РИК-Бургас Михаил Хаджиянев повода за опашките е немарливост на Секционните изборни комисии. Той настоя за професионална администрация, която да взе участие в изборите.

„ Такива протоколи не бях виждал в никакъв случай. Много мъчно мога да опиша качеството им. Голяма немарливост. Заради по-високото заплащане се включиха всевъзможни хора, които не се оправят. Трябва да има готови ръководители и секретари във всяка секция ”, изясни Хаджиянев. И добави, че един от членовете на СИК е бил пийнал и е изведен наложително от залата.

И в Пловдив има припаднали хора. Медицинска помощ е оказана на 71-годишна жена, която към този момент е добре.

„ Хората спят по столовете. С високо кръвно съм и ми споделиха да се прибирам, тъй като ми прилоша. Няма въздух в помещението. Чак сутринта пуснаха вентилацията ”, описа Руска Иванова.

Ситуацията в Кърджали е сходна с останалите градове. От РИК обясниха, че съвсем във всеки протокол има неточности.

В Плевен също има доста чакащи представители на СИК. Там е направена организация с номера, с цел да се знае кой след кого е.

Сгрешени протоколи има и в концертната зала в Стара Загора, където се предават изборните бумаги.

„ Най-честата неточност е ненанасяне на гласовете без префенерция. Все отново не всички протоколи са комплицирани и тази година ситуацията е по-добро ”, изясни ръководителят на РИК в града Теодора Крумова.

В Благоевград представителите на СИК изчакват в рейсове в парк „ Македония ” преди да стигнат до залата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР