Напрегнат футболен мач в Обединените арабски емирства доведе до сблъсъци

...
Напрегнат футболен мач в Обединените арабски емирства доведе до сблъсъци
Коментари Харесай

Сблъсъци на футболни фенове в ОАЕ

Напрегнат футболен мач в Обединените арабски емирства докара до конфликти сред почитателите на Ал Аин и Ал Уахда, а на полицията в Абу Даби се наложи да арестува всички участници в мелето.

Държавната новинарска организация УАМ не заяви броя на арестуваните, откакто в неделя локалната прокуратура издаде заповед за задържането им. Клипове в обществените мрежи демонстрираха, че част от почитателите нахлуват на терена, а защитата на мача прави опити да спре нашествието им и да защищити играчите. Видео от стадиона пък разкрива пердах сред почитатели на двата тима по трибуните, като ентусиастите се целят и постановат с обувки един различен.

От багра има потърпевш съществено един човек, който е паднал в безсъзнание на трибуните. Инцидент от сходен темперамент е доста нехарактерен за страна като ОАЕ, защото емирствата не са известни с разпалени футболни вражди. Освен това в страната са неразрешени митингите, демонстрациите и политическите акции. В самия мач пък лидерът в класирането Ал Аин съумя да се наложи с 1:0 над преследвача Ал Уахда и да усили преднината си в подреждането на 7 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР