Напредъкът по всеки един от приоритетите на правителството е изключително

...
Напредъкът по всеки един от приоритетите на правителството е изключително
Коментари Харесай

Денков: Необходимо е да популяризираме брандът България

Напредъкът по всеки един от целите на държавното управление е извънредно добър. Това съобщи министър-председателят Николай Денков, който взе участие в откриването на провеждащата се в София дискусионна платформа Powers Summit „ Власт чувай 2023 “. 

Денков напомни, че измежду главните цели на ръководството са присъединението на България към Шенген и еврозоната , към Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и промяна в правосъдната система. 

„ Ако решим тези проблеми, ние сътворяваме база, върху която да градим по-добро бъдеще “, уточни министър председателят. Денков добави, че през последните 10 години страната ни не е съумяла да реформира правосъдната си система, както и да се интегрира пълноценно в европейските институции. 

„ Няма значение кой от какъв бранш идва. Важно е да съберем нашето познание и нашия опит, като групово дефинираме това, което е най-важно за България през днешния ден “, уточни Денков пред участниците на форума. 

 

Здравеопазването, стопанска система, енергетика и образованието са другите цели за държавното управление, които министър председателят уточни. По думите на Денков опазването на здравето би трябвало да предложи положителни условия за работа на лекарите и медицинските сестри, с цел да останат да работят те у нас. Това ще бъде топ приоритет за идната година, сподели той.

Бързата помощ по въздуха идната година ще бъде осъществена. В началото може да има компликации, само че няма да се отхвърляме, разяснява още министър-председателят.

Той уточни, че е належащо да се разпространява и „ марката България “. Той разяснява, че не е задоволително единствено да имаме нещо хубаво, а би трябвало да го представим по този начин, че и другите да го разпознаят, да го одобряват.

В изявлението си Денков благодари на Народното събрание за работата по програмата, сложена от ръководещите. Много пъти съм казвал, че едно държавно управление има смисъл, в случай че има ясни цели, разяснява също той. По думите му през 2025 и 2026 година главен приоритет ще бъде повишението на качеството на живот и решаването на демографските проблеми.

Нашата задача след 2024 година ще бъде да създадем България едно от най-хубавите места за живеене, увери още Денков.

Основни тематики на Powers Summit 2023 са опазване на здравето, енергетика, стабилно развиване, предприемачество, обучение и вложения - бранд България. Сред участниците са представители на изпълнителната и законодателната власт, политици, представители на бизнеса и специалисти. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР