Направихме достатъчно в желанието си да дадем стабилност и сигурност

...
Направихме достатъчно в желанието си да дадем стабилност и сигурност
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Прекратяваме разговорите с ГЕРБ

" Направихме задоволително в желанието си да дадем непоклатимост и сигурност на страната. Цял месец и половина ги чакаме. Днес не получихме ясна визия какво държавно управление, с какви задания, единствено срокът беше явен – една година. Ето за какво взехме решение да прекратим диалозите с ГЕРБ за първия мандат – нито за присъединяване, нито за поддръжка. Хаосът и лицемерието не могат да не престават ", разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещание на Изпълнителното бюро на партията, което се събра, с цел да реши дали да поддържа първия мандат на ГЕРБ за сформиране на държавно управление.
По думите ѝ още първоначално от ГЕРБ са сбъркали концепцията за сформиране на държавно управление.
" Винаги сме мислели, че би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да има България постоянно държавно управление и работещ парламент, само че Борисов извади партиен претендент, който излезе със свои задания и цели, което беше неточност ", уточни Нинова.
Тя прикани за среща сред всички парламентарно показани сили, извеждане на пет национални задания, установяване на период на такова държавно управление и по-късно търсене на състав, който да е експертен.
Нинова регистрира, че при диалозите си с Българска социалистическа партия Борисов е заречен бюджетен недостиг от 4,5%, а по-късно при диалозите си с Има Такъв Народ пък заречен недостиг под 3%.
„ Второ, на нашето искане да не се изнасят оръжия за Украйна ни беше отговорено, че всяка партия си има своите разбирания, само че това държавно управление ще прави каквото сметне за вярно, т.е. ще изнася оръжие за Украйна. Ние аварийна гума няма да бъдем, нито авариен пръст на бутоните “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова означи, че с ГЕРБ не са срещнали и схващане по тематиката с Истанбулската спогодба, което е още една причина социалистите да се отдръпват от диалозите по първия мандат. По отношение на днешното изказване на основния прокурор Иван Гешев Нинова разяснява, че казаното от него е " извънредно обезпокоително ".
" Оставката на Гешев за нас стои от години, правосъдна промяна също би трябвало да се направи, само че още веднъж споделям: госпожа Габриел е политическо лице, към този момент като претендент за министър-председател. Изявлението ѝ значи политическа интервенция в самостоятелната правосъдна система. Не е нейна работа или наша да се месим в това. Има Висш правосъден съвет, дано той да си внася всички претенции за оставки. Политическата позиция на Българска социалистическа партия е, че би трябвало дълбока правосъдна промяна и оставка на Гешев ", добави Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР