Направиха интересно предложение за новата учебна година.От синдикат Образование“ излязоха

...
Направиха интересно предложение за новата учебна година.От синдикат Образование“ излязоха
Коментари Харесай

Предлагат да се въведе оценка за дисциплина в училище 

Направиха забавно предложение за новата образователна година.

От профсъюз " Образование “ излязоха с позиция поради експанзията в обществото. Той предлага ограничения, които да бъдат приложени в системата на междинното обучение, написа blagoevgrad24. bg.

Ето какви са те:

Да се съблюдава абсолютно учебния устав, регламентиран в наложителен контракт, който всеки родител подписва с просветителната институция.

Да се ситуират принадлежности за учебното заведение – административни и финансови, за възпитаници и родители, които не съблюдават ЗПУО и учебния устав.

Да се вкара оценка за дисциплинираност на българските възпитаници.

Да се забрани нерегламентираната връзка сред родител и преподавател.

Да се спре с политическата и административна поддръжка на всички български институции към всеки родител написал тъжба против просветителна институция.

Да се инициира публичен спор, в който да се потърси консенсус във връзка възпитанието на учениците в посока нулева приемливост към възпитаници, които постановат експанзия към възпитаници, учители, родители и публични институции.

“България през днешния ден е обхваната от следствията на моралната съсипия от последните десетилетия. Крахът на обичайните полезности разрушава имунната система на гражданското общество. Налагания с години фетиш на мутрите и чалга културата, разрушава обичайните християнски добродетели. Вече десетилетия неограничената и обхваната от порока независимост манифестира в българското общество, медии и учебно заведение. И взима своите жертви – нашите деца и пораснали възпитаници “, разясняват от синдиката.

В позицията си показват още, че образците за принуждение над деца и учители са безчет. “За всеки сериозно мислещ е явно, че това се случва пред бездействащите погледи на държавните институции, демонстриращи незаинтересованост и безволие към войнстващите наставнически напъни за интервенция в ръководството на българското обучение. Отрицателните последици от този поощряван от МОН, РУО и Общинските институции флирт с родителските активи, е повече от явен “, пишат от профсъюз “Образование ".

Те дават и образец с последния нечовечен случай над Дебора Михайлова, която бе нарязана с макетен нож и бе обръсната от нападателя си. Според тях това е еманация на насилието, станало обичайно в българското общество и институции, в които няма никакви наказания за учениците – агресори и родителите – без родителско предопределение.

От синдиката приключват с това, че към този момент няма време за очакване и е належащо да бъдат взети ефикасни ограничения – освен в общото антиагресивно законодателство на всички български институции, само че и в мисленето на цялото ни общество.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР