Направено наскоро проучване откри доказателства, според които има връзка между

...
Направено наскоро проучване откри доказателства, според които има връзка между
Коментари Харесай

Красивите жени са с по-здрава имунна система? Сериозно ли?

Направено неотдавна изследване откри доказателства, съгласно които има връзка сред физическата прелест и действието на имунната система, оповестява "Сайънс Алерт ".

Според откривателите, техните открития демонстрират, че "съществува връзка сред привлекателността на лицето и функционалността на имунната система ".



И макар че визиите за хубост не са толкоз ясни, някои учени допускат, че чертите на лицето, считани за привлекателни, в действителност могат да бъдат маркери за положително здраве, което значи, че нашето привличане към тях може да бъде от изгода за оцеляването на нашето поколение. На доктрина това е завладяваща концепция, само че липсват качествени доказателства. На този декор създателите на актуалното изследване настояват, че тяхното проучване е най-обстойното по тематиката досега.

При разбора на резултатите създателите открили, че хората, чиито лица са били възприемани като привлекателни, са имали релативно по-здрава имунна функционалност, изключително във връзка с бактериалния имунитет.

И нещо забавно - главната функционалност на привлекателността на лицето може да е обвързвана не толкоз с избягването на болен сътрудник, колкото с избягването на сътрудник, който може да повлияе на здравето на бъдещото ви поколение - разясняват експертите.



Проучването разкрива и някои забавни полови разлики. Мъжете, да вземем за пример, са по-склонни да бъдат считани за привлекателни, в случай че техните естествени кафези убийци са високо функционални. Тези кафези са от решаващо значение за изчистването на организма от вирусни инфекции.

Жените, въпреки това, които са считани за по-привлекателни, са посочили по-бавен напредък на бактерии в плазмата, което е обвързвано с равнищата на минерали, глюкоза и антитела в кръвта.

Резултатите сочат, че привлекателността на лицето може да е обвързвана с имунни фактори, които могат да се предават в гените, само че това не значи, че няма и културни фактори, които да въздействат на самостоятелните усещания за хубост.

Или с други думи казано - истината е някъде там...

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР