„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в

...
„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Направена е организация за непрекъсната работа на филиала за спешна помощ в Пазарджик

„ Направена е организация работата на филиала за незабавна помощ в Пазарджик да продължи без спиране – командировани са чиновници от други филиали от региона, тъй че да няма терзания по отношение на работния график “, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на брифинг пред медии в Пазарджик.

Към сегашния миг заболелите чиновници на ФСМП-Пазарджик са общо 11 души, като първите четири проби са открити в интервала от 24 юли до 1 август, а от 30 юли досега са открити още 7 позитивни проби. От 30-те проби, изследвани през вчерашния ден, една е с положителен резултат. В рамките на утрешния ден се чака да излязат още 18 резултата. От началото на епидемията един чиновник на ФСМП-Пазарджик е умрял. От последните открити случаи – фелдшер е подложен на апаратна вентилация в интензивното поделение на МБАЛ-Пазарджик. Останалите чиновници с положителен резултат за COVID-19 са без признаци и са под домашна карантина.

Към момента в региона няма дефицит на кревати. Създадена е нужната организация за делене на потоците в регионалната болница. Осигурени са персонални защитни средства и дезинфектанти за лечебното заведение, центъра за незабавна здравна помощ и районната здравна ревизия.

„ Изказвам благодарността си към всички лекари, медицински сестри, санитари, водачи, чиновници на РЗИ и служители на реда, които непрекъснато работят, с цел да победим в борбата с COVID-19. Обръщам се особено и към всички млади лекари в цялата област, с помощта на които се реализират графиците, тъй че лекуването на всички пациенти да бъде оптимално. Благодарение на тези хора ние ще спечелим борбата “, съобщи проф. Ангелов пред медиите.

В отговор на журналистически въпрос здравният министър изясни, че министерството към този момент е направило действия да бъдат увеличени средствата по линия на европейските фондове за погашение на спомагателните 1000 лева на чиновниците на първа линия в битката с COVID-19.

„ Създали сме нужната организация ако епидемията се разрасне, всички чиновници, които са в директен контакт с пациенти с коронавирусна зараза, да получат спомагателното заплащане от 1000 лева Системата ни работи с помощта на хората. Апаратура може да бъде закупена, само че хора не можем да доставим “, безапелационен беше здравният министър.

По-рано през днешния ден проф. Ангелов организира среща с регионалния шеф на Пазарджик Стефан Мирев, зам.-кмета Петър Петров, шефа на регионалната болница в града доктор Красимир Темнилов и чиновници на районната здравна ревизия и ЦСМП-Пазарджик.

" Колаборацията сред общинските, държавните и частните лечебни заведения в региона е отлична, тъй че няма място за терзание. Доказали сме, че можем - справихме се и през месец май, когато поради позитивен пациент за 48 часа, се наложи да затворим интензивното поделение на държавната болница за стерилизация “, уточни регионалния шеф на Пазарджик Стефан Мирев по време на срещата на регионалния спешен щаб.

Министър Ангелов посети и ЦСМП-Пазарджик и регионалната болница, с цел да се запознае на място с организацията на работа на двете структури.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР