Напоследък все повече се замисляме как да се предпазим от

...
Напоследък все повече се замисляме как да се предпазим от
Коментари Харесай

5 признака, че сте в здравословна връзка

Напоследък от ден на ден се замисляме по какъв начин да се предпазим от токсични и разрушителни взаимоотношения. Нека се опитаме да разберем кои признаци са присъщи за една здравословна връзка, която е изпълнена с естетика и носи задоволство и на двамата сътрудници.

Според психолозите връзката ви може да се назова здрава и сполучлива, в случай че:

Говорите си свободно за всичко, нямате тематики табу

Съгласете се, че връзката е в основата на всяка човешка връзка. А фактът, че вие ​​и вашият сътрудник можете да обсъждате всичко, което желаете, в това число и неприятни тематики, някогашни сътрудници, проблеми от друго естество и даже физиологични детайлности, подсказва, че си имате доверие. В този случай не е нужно да се колебаете, с цел да не кажете внезапно нещо непристойно или изцяло недопустимо. Сигурни сте, че в случай че вашият сътрудник не е склонен с вас, той няма да се надсмее над мислите ви.

Чувствате се удобно да си помълчите дружно

Ако двамата можете удобно да прекарате цялата вечер, без да изречете нито дума, бъдете сигурни, че до вас в действителност има непосредствен човек. Такива двойки се виждат незабавно – те са в положение да се схванат по погледа, мимиките, даже незначителни жестове, на които чужд не би обърнал внимание.

Не е нужно да криете минусите си

Няма идеални хора и всеки от нас е посредствен по някакъв метод. Здравословната връзка е тази, при която не е нужно да потвърждавате на колегата си, че сте страхотни безусловно във всичко. Всеки има право на уязвимост и е доста добре, в случай че сътрудникът ви схваща това. Вие, от своя страна, също би трябвало да сте съпричастни към минусите на обичания човек и никога не трябва да го карате да се усеща неловко от това. Но, в случай че непременно желаете да докажете своето предимство във всичко и да му „ навирате под носа “ вашата „ идеалност “, в никакъв случай няма да можете същински да се отпуснете и да се чувствате удобно във връзката си.

Работите непрекъснато върху връзка си

Запомнете едно простичко нещо – не можете да обичате на половина. Или се отдавате напълно на връзката, или не би трябвало да стартирате въобще такава. Естествено, това по никакъв метод не значи, че би трябвало изцяло да се отдадете на колегата и да загубите своята характерност. Означава единствено, че върху връзките би трябвало да се работи непрекъснато, даже и в случай че живеете дружно над десетилетие. Любимият човек не е нещо, което ви принадлежи по дифолт. Важно е да се стараете да го изненадвате, да го радвате. Така всеки момент, прекаран дружно с него, ще се трансформира в същински подарък от Съдбата. Само по този метод в връзките ще царуват естетика и обич.

Подкрепяте се

В живота на всеки човек може да настъпи интервал, в който наподобява, че всичко излиза от надзор, нищо не се случва както би трябвало. По време на такива интервали помощта на обичания човек може да направи същински чудеса. Здравите взаимоотношения имат доста значима функционалност – поддръжка във всички инициативи. Ако през днешния ден сътрудникът ви падне, би трябвало да сте там и да му помогнете да се изправи още веднъж, а на следващия ден той да направи същото за вас. Всичко е доста просто.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР