Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент

...
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент
Коментари Харесай

Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове

Напоследък времето нестига и главно похапвам салати. В един миг се получи по този начин, че те се трансфораха и в най-често желаната храна за вечеря.
Когато, за първи път видях салата от тиквички, направих намръщена физиономия, която част от читателите несъмнено също вършат. Оказа се обаче, че последвалата физиономия, откакто я пробвах, бе необятна усмивка. Все повече съзнавам, че постоянно си постановяваме сами спирачки. Както за другите усети по този начин и за нещата от живота.
1 свежа, млада
4 с.л
2 с.л бял балсамико оцет
1 с.л сушени червени боровинки
3.с.л
1 с.л наситнен магданоз
олио от гроздови семки
сол


Изберете млада и свежа, без натъртвания. Ключът е да се нареже на доста фино. Използвала съм особено за задачата ренде, само че салата от тиквички съм приготвяла единствено с нож, дъска и повече усърдие.

Белият балсамико оцет има прелестен сладникъв усет, киселинноста му е по-лека от тази на другите оцети и придава в действителност друг усет. Аз персонално постоянно го употребявам в композиция с.

В дълбока купичка разбъркваме ябълковия и балсамико оцет, прибавяме сол на усет и мариноваме тиквичките за 20 минути. Добавяме и боровинките. По предпочитание и магданоз, овкусяваме с. Разбира се може и друга лой.

Ако не сте фенове на можете да ги пропуснете, само че имайте поради, че те са прелестен източник на A, група В, C, D, E, K, манган, значимият за нас дамите, калций и желязо.

Червените боровинки са превъзходен, в тази салата те предават спомагателна наслада и персонално съгласно мен допълват прелестно свежият усет на тиквичките и.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР