Напоследък виждаме ръст на пътнотранспортните произшествия, на телефонните измами, като

...
Напоследък виждаме ръст на пътнотранспортните произшествия, на телефонните измами, като
Коментари Харесай

Гешев: Трябва всички институции да работим заедно срещу престъпността

Напоследък виждаме растеж на пътнотранспортните катастрофи, на телефонните измами, като цяло на престъпността. Трябва всички български институции да работим взаимно, с цел да се борим против нарушаванията, в полза на българските жители.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по отношение на тежката злополука в Бургас, при която двамата служители на реда починаха след гонка с рейс, превозваж мигранти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Работата на българската прокуратура е да се бори с престъпността и ние сме подготвени да работим с всички институции, в това число и с Министерството на вътрешните работи, с цел да реализираме стремежи резултат “, съобщи още той.

Главният прокурор разяснява и взаимоотношението сред институциите във връзка идните парламентарни избори на 2 октомври.

Трябва взаимоотношение както с ЦИК, по този начин и с Министерство на вътрешните работи и други институции, с цел да може да се възпрат корупционните практики на изборния развой, сподели той.

Готови сме за взаимоотношение с ЦИК и Министерство на вътрешните работи против купения избор, акцентира Гешев.

БГНЕС напомня, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изпрати отговор на писмо, постъпило от Прокуратурата на Република България, в което се съдържа план на заповед за основаване на Национално междуведомствено звено сред Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на осъществяване на избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година В отговора министър Демерджиев отбелязва, че общите дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са доста значими за гарантиране на честното осъществяване на вота, само че няма законово съображение за основаване на Национално междуведомствено звено. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР