Напоследък се наблюдава как хората са много по-отговорни към собственото

...
Напоследък се наблюдава как хората са много по-отговорни към собственото
Коментари Харесай

При хипертония: 7 плодове, които нормализират кръвното налягане

Напоследък се следи по какъв начин хората са доста по-отговорни към личното си здраве и пробват да прогонят неприятните привички, тъй че да отстраняват заболяванията.
Погледнато от различен ъгъл, заседналият метод на живот се трансформира в сериозен проблем, който в действителност провокира не малко от заболяванията.
Счита се, че едно от болесттите, които са в резултат на неналичието на придвижване и интензивности, това е хипертонията.
Важно е в точния момент да се обърне внимание, тъй като болестта може да се окаже смъртоносно. Неслучайно се слави по целия свят с наименованието „ тихият палач ”.
Само 7 са предложенията ни за плодове, които не просто ще ви предпазят от хипертонията, само че и ще чувствате забележителен банкет на сила – нещо, от което всеки се нуждае.
Ето какви са те:
1. Портокали
Задължително включете плода в менюто си. Съществуват няколко метода за консумация. Цитрусът е превъзходен за старт на деня. Изпийте чаша фреш и се насладете на калия, който е в големи количества.
2. Банани
Почти не съществува човек, който да не харесва усета на този плод. Бананите са съвършени за похапване по всяко едно време. Те ни дават и доста сила. Това е и една от аргументите спортистите да ги употребяват всекидневно. Друго, което евентуално не знаете за плода, е че той съумява да контролира равнищата на адреналин и в същото време с това да се грижи за положителното въодушевление.

3. Домати
 Доматеният сок оказва помощ при хипертония Доматеният сок оказва помощ при хипертония
Японски учени изследваха по какъв начин потреблението на безвкусен доматен сок въздейства на здравето на възрастните, изложени на риск от сърдечно-съдови...
Повечето ще се изненадат, че доматът е част от този лист. Истината е, че алените ни любимци спадат към плодовете. Освен, че са желани при подготвяне на салати поради усета си, те са също толкоз потребни. Богати са на ликопен и имат мощни антиоксидантни качества.
4. Авокадо
Изключително богати са на калий, даже повече от бананите, които всеки цени. С този плод ще се чувствате доста по-пълноценни. Авокадото разрешава да го похапвате като съставна част в салата, гуакамоле или куп другия предястия. Задължително да бъде в недопечен тип.
5. Нар
Може би сте чували, че наровете се предлагат на хора, страдащи от анемия. Това е по този начин, защото са богати на желязо. Те са скъпи и поради наличието на калий. Похапвайте ги постоянно и ще се чувствате по-здрави и щастливи.
 Хипертониците се нуждаят от повече сън Хипертониците се нуждаят от повече сън
Водещият откривател в Държавния проучвателен център по превантивна медицина в Москва – Т. Хломогорова, описа пред РИА Ново...

6. Киви
С този плод ще възстановявате кръвното си налягане за нула време. Счита се за супер храна, която всеки да включи в менюто си. Съдържа големи количества калий.
7. Гуава
Този плод не е чак толкоз публикуван у нас, само че бихте могли да го откриете в огромните магазини. Изключително скъп е, тъй като е богат на калий. Препоръчително е да го приемате под формата на сок!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР