Напоследък наблюдаваме засилване на антисемитизма, ксенофобията и расизма. Налице е

...
Напоследък наблюдаваме засилване на антисемитизма, ксенофобията и расизма. Налице е
Коментари Харесай

Гешев: Лошото е по-лесно - трудното е да бъдеш добър

" Напоследък следим усилване на антисемитизма, ксенофобията и расизма. Налице е трайна наклонност за усилване дискриминацита на база пол, полова ориентировка и други "

Това сподели Иван Гешев по време на приветствието си на конференция под надпис „ Стоп на речта на омразата “ (Stop Hate Speech). 

" Преди дейностите са думите. И холокостът, и всички зверства в международната история са почнали с нещо, което наподобява на пръв взор безобидно. България е посочила и продължава да демонстрира, че позитивен модел на приемливост и взаимно почитание сред хората ", сподели още Гешев, като направи препратки към спасяването на българските евреи през Втората международна война.

Прокуратурата на Република България и Европейската еврейска асоциация са домакини на събитието, а основният прокурор особено акцентира, че в България слагаме началото на една европейска самодейност за бора с речта на омразата

Както и че на мястото има духовници от 4 вероизповедания - православни, католическия нунций, мюсюлмани и несъмнено, юдейско изповедание.

" Лошото е по-лесно - сложното е да бъдеш добър ", сподели Гешев.

И подсети, че на метри от конференцията (която е в хотел „ Балкан “) съжителстват синагога, православен храм и католическа катедрала.

" Нека помним, че първоначално е словото. И злото стартира с тирада на омразата ", сподели още той.

Събитието почете извънредно пъстра гама от посетители - вицепрезидентът Илияна Йотова, министър Крум Зарков, депутати като правоното острие на ГЕРБ Радомир Чолаков, голям брой посланици, прокурори от чужбина, Висш съдебен съвет и разнообразни шефове от прокуратурата.

" Холокостът, уважаеми посетители, не е почнал с газовите камери, а с омразните речи против едно общество ", сподели Илияна Йотова.

" Ще търсим по какъв начин с юридически средства да ограничим закононарушенията от ненавист, които са всекидневие ", заключи задачата на форума Сийка Милева - представител на основния прокурор.

Цялото събитие може да бъде следено на живо тук:


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР