Напоследък Иран е основната мишена на Доналд Тръмп и неговата

...
Напоследък Иран е основната мишена на Доналд Тръмп и неговата
Коментари Харесай

Иран заплаши да блокира износа на петрол от Персийския залив

Напоследък Иран е главната цел на Доналд Тръмп и неговата администрация, които приготвят нови още по-тежки наказания за ислямската република. Белия дом убеждава целия свят да спре да купува ирански нефт и счита да глоби компании, които търгуват с Техеран.

Иран обаче не счита да се предава и е подготвен на всичко, с цел да отбрани най-важния си източник на доходи. Страната, която е третият максимален производител на нефт в ОПЕК, предизвести, че в случай че светът спре да купува нефта й, няма да се поколебае да блокира износа на " черното злато " от района.

Това желание, изразено от иранския президент Хасан Рухани, удостовери персонално главнокомандващият на Иранската революционна армия генерал-майор Касем Солеймани, представен от държавната организация ИРНА.

 Съединени американски щати възнамерява да унищожи най-важния източник на доходи на Иран
Съединени американски щати възнамерява да унищожи най-важния източник на доходи на Иран

Вашингтон желае да принуди Техеран да промени политиката си

Иранците елементарно могат да изпълнят заканата си и да провокират петролна рецесия. Достатъчно е да затворят следения от тях Ормузки пролив - главният воден маршрут за експорт на нефт на страните от Персийския залив. Подобен сюжет ще повиши фрапантно така и така високата цена на основната суровина.

Трицифрена цена на петрола

" Около 17 млн. барела на ден или 35% от целия експорт на морски нефт минават през стратегическия воден път. Няма потребност да се споделя, че сходен ход ще вдигне цените на петрола до трицифрени суми ", показва в изследователска записка Стивън Бренък, петролен анализатор в PVM Oil Associates.

" Управляващите в Иран са безусловно непреклонни, че новата обстановка, основана от отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарния пакт, няма да остане без последици ", прибавя специалистът.

 Сделката за Иран: Европейските компании са огромните губещи
Сделката за Иран: Европейските компании са огромните губещи

Президентът на Съединени американски щати ще разгласи довечера своето решение

Международният вид Брент се търгува към 78 $ за барел, а американският лек недопечен нефт е на цена от 74.5 $ за барел.

Съдбата на нуклеарната договорка

Съединени американски щати оказва напън върху интернационалните си сътрудници и Иран, защото желае да предоговори нуклеарната договорка с Техеран. Вашингтон се отдръпна от съглашението и прикани и други да го създадат.

Иран предизвести, че може да ограничи достъпа на самостоятелните интернационалните специалисти, които следят нуклеарната му стратегия.

 Френският колос Total напуща план за $2 милиарда в Иран
Френският колос Total напуща план за $2 милиарда в Иран

Компанията не може да си разреши загуба на финансиране от американски банки

" Ядрените действия на Иран постоянно са били за мирни цели, само че Иран ще реши за своето равнище на съдействие с Международната организация за атомна сила ", съобщи Рухани.

Европейски Съюз даде обещание да резервира нуклеарното съглашение за 2015 година без Съединени американски щати - като се опита да продължи търговията с ирански нефт и вложенията. Изглежда обаче, че вероятността за глобите на Съединени американски щати е направила доста мъчно европейските публични лица да предложат на Техеран някакви гаранции.

Министрите на външните работи на Русия, Китай, Англия, Германия и Франция ще се срещнат с ирански представители във Виена, с цел да обсъдят по какъв начин да запазят съглашението.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР