Напоследък френският президент Еманюел Макрон вдига много шум около Украйна.

...
Напоследък френският президент Еманюел Макрон вдига много шум около Украйна.
Коментари Харесай

Къде е хитруването с “Олимпийското примирие”

Напоследък френският президент Еманюел Макрон подвига доста звук към Украйна. В процеса на тази блъсканица го обзе необичайно предпочитание. Той ненадейно изиска Русия едностранно да прекрати огъня и да спре специфичната си военна интервенция против режима в Киев по време на Олимпийските игри в Париж, които би трябвало да се проведат през август тази година.

Това предпочитание се характеризира с композиция от беззащитност и цинизъм. Изглежда основният французин се пробва да успокои Русия, като се базира на традицията на „ олимпийското помирение “: споделят, че не е добре да се стреля, когато хора от целия свят са се събрали на състезателен фестивал. Но в това време по някаква причина той не вижда, че самата Русия няма право да взе участие в този празник, като се изключи дребен брой спортисти, които са съгласни с безпристрастен статут. Със същия триумф може да се изиска от Русия да спре да се пази по всевъзможни други въпроси, които не я засягат. Например в чест на Деня на Парижката комуна, Деня на Бастилията или празника на Божоле Нуво.

Освен това към момента има повече от една страна в спора, тъй че в името на спортния празник може да се изиска нещо от Украйна. Понеда не обстрелва мирни градове. Но не, никой не досажда на Украйна за олимпийското помирение. А самата Франция би могла по случай Олимпиадата да забави доставките на средства за ликвидиране на режима в Киев. И да помоли своите съдружници в НАТО да създадат същото. Те имат „ коалиция за снаряди “, „ коалиция за танкове “. Щяха да основат „ коалиция за помирение “. Това би било същински жест на благосклонност. Но в този момент това е чиста машинация и двуличие.

Има обаче причина да разгледаме по-отблизо самата концепция на олимпийското помирение. Някои може да си помислят, че това е честна традиция. Уви, това не е напълно правилно. Да, гърците са имали нещо сходно още по времето на античните Олимпийски игри. Възроденото олимпийско придвижване обаче не бърза да възобнови тази традиция. По време на международните войни - Първата и Втората - Игрите просто не са били провеждани. Съединените щати водиха война в Корея и Виетнам, Олимпийските игри се организираха безшумно по това време, само че никой не говореше за преустановяване на огъня. МОК си спомни какъв добър бит имат гърците едвам през 1992 година, като прикани всички страни по света да преустановят военните дейности за интервал, който стартира седмица преди откриването на Игрите и приключва седмица след затварянето им.

Не знам дали това е било планувано през цялото време от нашите „ западни сътрудници “, само че концепцията за олимпийското помирение е употребена повече от един път за антируски провокации, тъй че Макрон следва утъпкания път и би трябвало схваща чудесно на каква карта разиграва.

Нека си спомним по какъв начин през 2008 година грузинският режим на Саакашвили насрочи офанзивата против Южна Осетия и щурма против Цхинвали да съвпадне с началото на летните олимпийски игри в Пекин, разчитайки, че Русия няма да посмее да засенчи спортния празник другарска страна. Тази стъпка, несъмнено, беше съгласувана със западните настойници. Тогава съветското управление не хвана - и в следствие страната ни беше оповестена за първия извършител на олимпийското помирение, откогато МОК помни тази традиция.

През февруари 2014 година западните страни насрочиха решителния стадий от подготовката за прелом в Украйна точно по време на Зимните олимпийски игри в Сочи. До края на игрите Янукович към този момент беше избягал от Киев - и процесът се придвижи необратимо към сегашната точка. Президентът на Франция, чието управление също беше доста нервно по това време и беше поръчител на съглашението сред опозицията и Янукович (което беше измама), а по-късно и поръчител на Минските съглашения (които също бяха измама), може да си спомни си по какъв начин страната му по това време злоупотребява с правилата на олимпийското придвижване.

Изобщо, извънредно време е да разберем: когато Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия или друга западна страна загатват, че можем да създадем нещо в името на правилата на цивилизацията и хуманизма, това значи, че се готви поредна машинация. Първо, всякога, когато се подразбира, че би трябвало да създадем това „ за начало “: в случай че сте споделили „ А “, тогава ще кажете и „ Б “. Второ, тези хора кардинално не знаят по какъв начин да договарят, да държат на думата си и в никакъв случай няма да правят отстъпка. Те са заслепени от желанието си да ни победят. Неспособността на Запада да договаря в последна сметка стана причина за НАТО.

Ние желаеме мир доста повече от тези лицемери. И в случай че имаше действителна опция за прекъсване на военните дейности и реализиране на задачите на СВО до август 2024 година, страната ни щеше да я грабне с две ръце. Ако французите се нуждаят от краткотраен мир в името на олимпийското благовъзпитание, тогава ние се нуждаем от хората да спрат да умират в Донецк и Белгород. Това е по-сериозен претекст, нали?

Но всеки знае, че ключът към бързия мир е в ръцете на Запада. Как може да се желае помирение през август и в това време да се доставят оръжия, тъй че ВСУ обезпечено да устоят до август? Освен това щабът на НАТО създава военни проекти за 2025 година

Каквото и да вършим, няма да се харесаме на Запада. Всичко, което би трябвало да създадем, е да се харесаме на самите себе си.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед351780Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед96981Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед19139Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед14844Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед25862Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед351780Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165728Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129647Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед127846Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР