Напоследък джинджифилът е стана много популярен не само в областта

...
Напоследък джинджифилът е стана много популярен не само в областта
Коментари Харесай

Джинджифилът и неговото приложение в медицината

Напоследък джинджифилът е стана доста известен освен в региона на храненето, само че и в медицината. Каква е повода за този публичен интерес към не толкоз привлекателния корен?

Родното място на този “магически корен ” се смята за Индия, защото в античните трактати на тази страна са били открити доказателства за неговото потребление като универсално лекарство.

Всъщност, несъмнено, всичко е доста релативно. И по този начин, би трябвало да се сигурни, че нямате алергия към този вид артикули. Днес ще ви разкрием за главните и най-силни лечебни свойства на джинджифила.

Приложение на джинджифила за медицински цели

Тъй като джинджифилът е богат на антиоксиданти, той разрешава да се употребява за лекуване на настинки и вирусни болести. При първия симптом на простуда е задоволително да изпиете парещ чай с джинджифил и мед и процесът за битка с инфекцията ще стартира.

Имунната система на тялото от време на време не е в положение да се оправи с непосредствената опасност от заболяване, тъй че пиенето на чай със стрит корен на джинджифил доста ще улесни работата на имунната ви система.

При остеоартрит, компресите с настърган джинджифил върху региона на ставата облекчават болката.

При болести на гръбначния дирек, миозит и ревматизъм, ще ви оказват помощ ваните с запарка от джинджифил. Джинджифиловите вани също се предписват при нервно претоварване и невралгия.

Инфузии от джинджифил се употребяват за стомашно-чревни болести, като чревни колики, гастрит, даже при лекуване на вирусен хепатит и дизентерия. Установено е ефикасното потребление на корен на джинджифил при лекуването на глисти.

В стоматологията джинджифилът е намерил своето приложение в качеството си на обезболяващо средство и мощен антисептик. Може би, джинджифилът е единствената хранителна добавка, която може да се предлага след хранене. Освен антисептичните свойства етеричните масла обновяват устната празнина и не провокират странични резултати.

Докато дъвчете малко парче корен на джинджифил, ензимите на слюнката се смесват със сока и се насищат с антиоксиданти. Обработен от слюнката, попадайки в стомаха, не провокира гастрит или язва, а има по-скоро антиспазматичен, противовъзпалителен и заздравяващ резултат върху стомашната лигавица.

В гинекологията джинджифилът се употребява доста необятно в лекуването на неплодородие, аднексит, миоми и даже рак на шийката на матката.

Вижте още: Ето по какъв начин по системата на Аюрведа да излекувате диабет!

Химическият състав на джинджифила приказва самичък за себе си: калий, магнезий, манган, мед, витамини В и С, цинк, желязо, фосфор, аминокиселини, етерични масла, които дават на този вълшебен корен мощни лечебни свойства. Ако разгледаме самостоятелно всеки детайл, съдържащ се в джинджифила, сигурно можем да кажем, че джинджифилът е същинска панацея!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР