Напоследък браковете издържат средно около 5 години. Живеем в консуматорско

...
Напоследък браковете издържат средно около 5 години. Живеем в консуматорско
Коментари Харесай

Развод ми дай: 5 години години е средната продължителност на браковете у нас

Напоследък браковете устоят приблизително към 5 години. Живеем в консуматорско време и битува илюзията, че хората са заменими. Това сподели фамилният съветник и психолог Неви Боджукова в предаването " Денят на фокус “.
" Трябва да се влага в това, което към този момент си основал и се опиташ да го поправиш, в сравнение с да си мислиш, че там някъде има едно чисто ново за теб, което ще бъде прелестно, тъй като действително не е по този начин ", счита тя.
По думите й дамите са по-сензитивни към проблемите в една връзка. " Когато започнеш да чувстваш половинката си не като най-близкия ти човек, а като някой, от който би трябвало да се криеш, да се защитаваш, да се пазиш, това е първият знак, че има някакъв проблем, че нещо се е случило и тези двама души към този момент не са един тим “, изясни психологът.
Много постоянно срещан проблем при двойките е разграничаването, изясни тя. " Може би по време на COVID-19 прекомерно доста се сляха и в този момент имат потребност да са надалеч от колегата, не го понасят, не го устоят, имат потребност от персоналното си време и независимост “, уточни Неви Боджукова.  
" Свободата е съблазнителна за всеки човек, който не обича да съблюдава правила, да бъде в рамката, да слуша непознато мнение и да се преценява с него. Все по-малко съобразителни ставаме в последно време, а в една връзка би трябвало да има вземане предвид с другия. Ако дамата е в женската си роля – мека, спокойна, нежна, търпелива, доста по-трудно би се случил спор. Една от аргументите да има доста спорове в двойките е, че когато има двама мъже на бойното поле, спорът е неизбежен. Колкото и съвременно да бъде, има доста минуси в това нещата да се изравнят нещата “, счита фамилният съветник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР