Напомням на читателите, че американският кораб “Карго Драгън е единственият

...
Напомням на читателите, че американският кораб “Карго Драгън е единственият
Коментари Харесай

УСПЕХ: Товарният космически кораб Карго Драгън се завърна на Земята!

Напомням на читателите, че американският транспортен съд “Карго Драгън ” е единственият в целия свят, който е в положение да транспортира огромно количество потребен товар от орбита към Земята – всички останали товарни кораби изгарят в атмосферата. По време на днешната задача “Карго Драгън ” върна съвсем 2 000 кг хранителни запаси. Съвсем лимитирано количество товари могат да връщат и пилотираните кораби, да вземем за пример съветските “Союз ” могат да кацат с към 250 кг хранителни запаси. 

Сред доставените на Земята отработени от МКС опити участва подобен за материалознание, в хода на който бе изучено въздействието на галактическите условия върху разнообразни материали, опит за изпитване на ново устройство, целящо премахването на непотребната влага от галактическите скафандри, както и опит в областта на клетъчната сигнализация, който ще помогне за създаването на нов способ за лекуването на рани. 

Завърналият се през днешния ден транспортен съд “Карго Драгън ” извърши 25-тата задача на СпейсЕкс, обвързвана с доставка на хранителни запаси до Международната галактическа станция по поръчка на НАСА. Той бе изстрелян на 15-ти юли чрез напълно американска ракета “Фалкън 9 ”, оборудвана с американски ракетни мотори “Мерлин ”, и прекара в състава на станцията повече от месец.

Инфо: НАСА

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР