„Напоителни системи“ има дълг от почти 9 млн. лв. към

...
„Напоителни системи“ има дълг от почти 9 млн. лв. към
Коментари Харесай

Напоителни системи с дълг от 9 млн.лв., ще тегли кредит, за да го покрие

„ Напоителни системи “ има дълг от съвсем 9 млн. лева към Национална агенция за приходите и ще вземе банков заем поради това. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на парламентарен надзор в отговор на въпрос за финансовото положение на сдружението.

„ Към 31 август 2018 година „ Напоителни системи “ няма обвързване към личния състав. То е комерсиално сдружение и чиновниците могат да употребяват годишните си отпуски, когато пожелаят “, сподели още министърът, представен от " Фокус ".

Той уточни, че отговорностите към личния състав са нарастнали като число през 2017 година по отношение на 2016 година поради повишаването на работната заплата.

„ Имаше много странни за мен отговорности, които са дадени на прокуратура - за над 10 млн. лева, само че тях няма да ги разясня. Друго огромно обвързване са отговорностите към Национална агенция за приходите – сред 8 и 9 млн. лева Това, което имаме намерение да създадем, е преструктуриране на това обвързване и „ Напоителни системи “ да вземе банков заем за отговорностите към Национална агенция за приходите. Така че „ Напоителни системи “ си е сдружение със своите компликации – не е загадка, че дейните превалявания през юли месец нарушиха приходите “, изясни Порожанов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР