, Напоителни системи“ и Университетът по архитектура, строителство и геодезия

...
, Напоителни системи“ и Университетът по архитектура, строителство и геодезия
Коментари Харесай

Младите специалисти от УАСГ ще участват в модернизацията на напоителните системи в България

, „ Напоителни системи “ и Университетът по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ подписаха тристранен меморандум за съдействие , който цели развиването на хидромелиорациите в България. Меморандумът ще обезпечи нови благоприятни условия за студентите от Хидротехническия факултет на УАСГ, които ще имат опция да приложат знанията си в действителни планове за рационализация на напоителната мрежа в страната.

Д-р Георги Тахов. Снимка: Министерство на земеделието и храните

Министърът на земеделието и храните акцентира, че подписването на този меморандум е основна стъпка в разширението на поливните площи в България. По думите му, задачата е тези площи да се усилят с над 2,5 млн. декара , като в бъдеще се чака да доближат до 8 млн. декара.

„ Без съвременни хидромелиорации няма по какъв начин да повишим добавената стойност в земеделския бранш “, съобщи Тахов.

Важността на младите експерти

Изпълнителният шеф на „ Напоителни системи “ Снежина Динева акцентира нуждата от добре подготвени и квалифицирани фрагменти, които да вземат участие в рехабилитацията на над 80% от напоителната инфраструктура в страната. Завършилите УАСГ архитекти, инженери и геодезисти ще играят водеща роля в този развой.

Ректорът на УАСГ доцент доктор арх. Гичка Кутова-Каменова посочи, че меморандумът ще даде опция на студентите да се развиват професионално и да придобият скъп на практика опит. Специално внимание ще бъде отделено на стажовете, практиките и визитите на обекти на „ Напоителни системи “, които ще обезпечат на студентите опция да се включат в стратегически значими планове.

Нови вероятности за кариера

Меморандумът освен ще улесни практическото образование на бъдещите инженери, само че и ще им даде кариерни благоприятни условия в бранш „ Хидромелиорации “. Министър Тахов означи, че този бранш е от значително значение за икономическото развиване на страната, като модернизирането на напоителната система ще способства за по-добро ръководство на водните запаси и повишение на успеваемостта в земеделското произвеждане.

На гала по връчването на дипломи на абитуриенти министърът поздрави отличилите се студенти и ги насърчи да се възползват от опциите, които им дава подписаният меморандум. Той също по този начин акцентира значимостта на използването на насъбраните познания в практиката, като добави, че „ животът ще бъде техният същински преподавател. “

Този меморандум основава солидна връзка сред образованието и бизнеса , като дава на младите експерти от УАСГ опцията да допринесат към модернизацията на хидромелиорациите в България. С общи старания на Министерството на земеделието, „ Напоителни системи “ и УАСГ, страната ще се приближи до по-добро ръководство на водните запаси и по-висока работливост в земеделския бранш.

Повече дами в ръководството на обществени сдружения съгласно новия закон

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР