Наплив от турски туристи отчитат на гръцкия остров Тасос. Благоприятни

...
Наплив от турски туристи отчитат на гръцкия остров Тасос. Благоприятни
Коментари Харесай

Турци налазиха остров Тасос

Наплив от турски туристи регистрират на гръцкия остров Тасос. Благоприятни фактори за засиления интерес на турците са подобряването на гръцко-турските връзки и помощта на гърците след земетресенията в Турция.

Остров Тасос получи известност като желано място за лятна отмора на българи и румънци. В последния месец мощна конкуренция да преобладават като туристи са турците. Хотелиерите от острова създали отлична реклама в турски медии, което докара до непредвиден брой турци, които почиват това лято на острова, оповестяват локалните управляващи.

Ресторантите включиха в менюто си турски типични ястия, с цел да удовлетворят клиентите си. Търсят по неотложност и личен състав с турски език. Легловата база е заета на 100%.

Гръцкото министерство на туризма регистрира това лято мощен интерес на туристи от Турция като единствено за три дни на острови в Егейско море дойдоха 27 хиляди туристи от прилежащата страна. Последният шлагер е  Тасос.

В мнения медиите регистрират и понижаване на напрежението сред двете страни, което се отразява позитивно на туристопотока към гръцките острови.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР