Напитка със спанак и сметана – най-добрият начин да си

...
Напитка със спанак и сметана – най-добрият начин да си
Коментари Харесай

Напитка със спанак и сметана – лек за атеросклероза

Напитка със спанак и сметана – най-хубавият метод да си набавите лутеин

Едно скорошно изследване, оповестено от линшьопингския университет, откри, че потреблението на спанак под формата на смути или сок е най-хубавият метод да се възползвате от лечебните свойства на лутеина.

Високият % лутеин се намира в тъмнозелените зеленчуци, в това число и в спанака, само че от метода на подготвяне зависи какво количество ще остане, когато го одобряваме.

Много хора, страдащи от атеросклероза имат хронично инфектиране, обвързвано с нараснал риск от инфаркт.

Лутеинът може да понижи възпалението на коронарните артерии.

Лутеинът може да се съхранява в клетките на имунната система, което значи, че е допустимо да се основат запаси на лутеин в тялото. Това накара учените да ревизират дали е допустимо да се повлияе на равнището на лутеин в организма благодарение на храната.

Затова, те вземат решение да дефинират кой е най-хубавият метод за подготвяне на спанак, тъй че лутеинът да се резервира в най-голям %, защото загряването разгражда лутеина, както и доста други хранителни субстанции.

Колкото по-дълго продължава термичната обработка, толкоз по-малко лутеин остава. При пърженето на спанака за 2 минути, по-голямата част от лутеина бива унищожена.

Затова, най-добре е спанакът въобще да не се загрява. Още по-добре е да си извършите смути със спанак и добавите малко сметана, мляко или кисело мляко. Най-много лутеин се освобождава, когато спанакът се нареже или разбие в блендер, а сметаната усъвършенства разтворимостта на лутеина в течности.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР