Напънала се планината и родила мишка. Тази българска поговорка напълно

...
Напънала се планината и родила мишка. Тази българска поговорка напълно
Коментари Харесай

Как планината роди мишка: Илюстрация на книга взриви измислен скандал

Напънала се планината и родила мишка. Тази българска сентенция изцяло изчерпва мащаба на следващата драма, разиграла се в обществените медии. Търсачи на дълбоки конспирации зачекнаха корицата на книгата " Аз съм българче " със стихове на Иван Вазов, тъй като момченцето с българския трикольор в действителност било украинче. Защо ли? Ами ясно е - облечено е в пуловер в синьо и жълто.
Прочетете още
И се стартира едно тричане - позор за издателството, срам за художника, какви продажници сме българите и какъв брой политкоректни сме. За всички " експерти " значимият подробност, че е издадена през 2002 година, не е задоволителен, с цел да спрат да търсят под вола теле. А за какво не и да приканват да се смени корицата или изземе тиражът?

Нищо, че това е една от най-предпочитаните книги за децата в първите класове и е преиздавана неедратно. Нищо, че зад издаването ѝ стои едно от най-авторитетните български издателства с големи обичаи в детската литература " Хермес ". Нищо, че илюстрациите са дело на един от най-значимите и забавни модерни илюстратори - Борис Стоилов. Нищо в тази ситуация няма значение, тъй като следващият плитък скандал има за цел още веднъж да раздели българите. И съумява!

Вирусното разпространяване на измислената " вест " демонстрира нещо доста обезпокоително - всичко може да се трансформира в инструмент за дезинформация, даже и една детска брошура. А за сериозно мислене и търсене на истината и дума не може да става. Доказват го крясъците към българо-украинското дете, родено в главите на заболели политикани.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР