Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и проходът

...
Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и проходът
Коментари Харесай

Ключови пътища в страната са затворени за движение

Напълно затворени за придвижване са Проходът на Републиката и проходът " Шипка ", лимитирано е придвижването по Автомагистрала " Хемус " в региона на Варна, затворен за придвижване за всички моторни транспортни средства заради навявания е и пътят Шумен-Силистра. Придвижването на товарни коли е и автомагистрала " Тракия " в посока София от 156-и до 208-и километър е блокирано.

По автомагистрала " Хемус " е лимитирано придвижването за коли над 12 тона, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна. От там прецизират, че ситуацията във Варна стартира съществено да се усложнява.

Тежка зимна конюнктура в цялата старозагорска област. Напълно затворени за придвижване са Проходът на Републиката и " Шипка ". Затворена за придвижване на товарни коли е и автомагистрала " Тракия " в посока София от 156-и до 208-и километър.

Причината е бурният вятър и изобилният снеговалеж, поради които видимостта е извънредно лимитирана. Няколко обитаеми места са откъснати от света и са без електричество.

Аварийни екипи са на терен и се пробват да възстановят електрозахранването. Проходите остават затворени до възстановяване на метеорологичната конюнктура.

Тежка е обстановката в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, включително кола за спешна помощ и пожарна. Насочена е тежка техника и все още същите са изтеглени.

На място са екипи на ОДМВР.

Затворен за придвижване за всички моторни транспортни средства заради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради понижена видимост към 06:00 ч. е затворен за придвижване и първокласният път Шумен-Разград-Русе, оповестиха от полицията.

Въвежда се краткотрайно ограничаване на придвижването по Ришкия проход за тежкотоварни коли с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и наблюдават за спазването на въведените ограничавания.

Към 03:30 ч. в дежурната част на Областната дирекция е постъпил сигнал за настъпил случай на пътя Шумен-Велики Преслав. Изпратеният на място екип е открил, че при осъществяване на оглед на пътя и на рисково надвисналите клони чиновник на пътноподдържащата компания е бил ударен от лидер на автомобил. Мъжът е откаран за обзор в шуменската болница. Към момента няма информация за положението му, добави представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Пътят Варна-Добрич е затворен за придвижване на тежкотоварни коли, оповестиха от полицията.

В града е наводнен подлезът на улица " Шипка ", доста вода, която затруднява придвижването има в региона на Летния спектакъл. Стълб от уличното осветяване на ул. " Стара планина " е паднал, получени са голям брой сигнали за паднали клони и билбордове.

Снегонавявания има и в региона на Провадия и Ветрино, допълват от полицията. enlightenedЗатворени за придвижване на коли над 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич, оповестиха от полицията. Към момента девет машини работят по разчистване на направленията.

От автогарата оповестиха, че няма да пътуват рейсове по междуградските линии.

От Хидрометеорологична обсерватория Добрич показаха, че снежната завивка е 10 см, а скоростта напразно е 13 м/с, температурата е 0 градуса.

В региона снегът заваля малко след среднощ, като се чака утежняване на метеорологичната конюнктура денем. Съветът на институциите е да не пътувате, в случай че не е неотложно.

Два полета от и за летище Варна са анулирани поради неприятни метеорологични условия, сочи информация на уеб страницата на аеропорта. Червен код за значителни снеговалежи и плевел вятър издадоха от Национален институт по метеорология и хидрология за 26 ноевмври (неделя) в областите Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Ще има виелици, навявания и формиране на преспи.

В седем области от източната половина на страната е в действие втора степен (оранжев код) за мощен и стремителен вятър, превалявания от сняг, преспи и навявания. В дванайсет области от западната половина на страната е в действие първа степен (жълт код) за мощен и стремителен северозападен вятър.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР