Напълно успешен и пълен провал - така анализаторите Слави Василев

...
Напълно успешен и пълен провал - така анализаторите Слави Василев
Коментари Харесай

4 г. от мандата на Радев: Мутри, вън като предизборен слоган

" Напълно сполучлив " и " цялостен неуспех " - по този начин анализаторите Слави Василев и Михаил Кръстев сложиха в двете крайности на скалата на триумфа миналите 4 години от мандата на президента Румен Радев.

" Президентът Румен Радев извърши своя мандат сполучливо. Той защитаваше смяната, която беше главен претекст на неговата акция, това е най-големият му триумф. И я отбрани по най-естествения метод - като застана на страната на жителите. Особено, когато жителите желаеха смяна в сегашния модел на ръководство, той твърдо излезе и ги поддържа с вдигнат пестник и фразата " Мутри, вън ", сподели Василев и добави, че това би бил един доста добър избирателен слоган.

" Мандатът на господин Радев е цялостен неуспех. Той не съумя да бъде обединител на нацията и медиатор в разговора сред другите политически сили ", разяснява Кръстев, само че посочи, че в случай че дълготрайната цел на президента е била да остане в политиката и да остави диря, мандатът му може да се дефинира като сполучлив, защото президентът е съумял да бъде в центъра на събитията:

" И продължава да бъде в този център и в актуалната акция за парламентарни избори, където президентът не би трябвало да има чак толкоз мощна роля. Очевидно Радев има политически упоритости, надалеч надхвърлящи тези на държавен глава и на втори мандат. Предстои да забележим дали дълго чаканият му политически план ще бъде сбъднат ".

Според Слави Василев симбиозата сред Българска социалистическа партия и Радев е сполучлива и съобщи, че би се изненадал, в случай че се яви като претендент за втори мандат с поддръжката на друга партия:

" Няма настройка, при която Българска социалистическа партия да не поддържа Румен Радев, тъй като анализите сочат, че той е харесван президент. Очевидното е, че Българска социалистическа партия без Радев е по-слаба ".

" Хипотезата, че Радев ще се яви на изборите за президент без поддръжката на Българска социалистическа партия, е безусловно невъзможна от позиция на неговото избиране ", счита Михаил Кръстев. Той посочи, че дали Българска социалистическа партия ще поддържа Румен Радев е различен въпрос, който ще се реши съгласно политическата конюнктура във времето, когато ще се проведат президентските избори:

" Ако се стигне до избори две в едно през есента, явно Радев и Българска социалистическа партия ще са си взаимно преференциални и те ще съумеят да реализират баланс в връзките си, с цел да се явят дружно. Ако се стигне до обстановка, в която Българска социалистическа партия е на власт, нища чудно поддръжката за Румен Радев да не е толкоз твърда ". Кръстев открои Илияна Йотова като едно от ярките политическите остриета на Българска социалистическа партия.

Двамата анализатори дефинираха като неточност на президента пропуща му да показа квалифицирания от него и екипа му план за смяна в Конституцията:

" Българските жители заслужават, когато някой желае да трансформира главния закон, да съобщи какво желае да трансформира в него. Незряло е планове за конституция да се съхраняват в шкафчета и да се чака комфортният миг за тяхното изваждане в подобаваща политическа конюнктура. Когато има концепция и има план, би трябвало да бъде показан незабавно ", уточни Михаил Кръстев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР