Напълно се присъединяваме към позицията на българското външно министерство по

...
Напълно се присъединяваме към позицията на българското външно министерство по
Коментари Харесай

И Шалом опроверга Захарова за спасяването на евреите

Напълно се причисляваме към позицията на българското външно министерство във връзка думите на говорителката на Сергей Лавров Мария Захарова. Това обявиха за OFFNews от организацията на българските евреи " Шалом ".

Говорителката на съветското външно министерство " блесна " с неуместен коментар за спасяването на българските евреи по време на Втората международна война, а думите ѝ бяха качени като публична позиция на уеб страницата на ведомството в Москва.

По мотив следващото опозоряване на Паметника на руската войска в София Захарова съобщи:

" Вандалите (не мога да ги нарека другояче) нападнаха паметника безусловно преди седмица, само че този път надминаха себе си, пишейки надписи с искрено антисемитски темперамент. Това е изключително цинично в светлината на това, че в годините на Втората международна война с помощта на нашите войни успяхме да предотвратим депортацията на евреите от България и по този метод да спасим към 50 000 души от неизбежна крах ".

Думите ѝ провокираха публична реакция на българското Външно, което обясни на Захарова, че Червената войска няма нищо общо с хуманното дело и че то е акт на българския народ.

" Това няма нищо общо с историята. Ние се гордеем на първо място с българския народ, българските депутати, българската черква... Нека да напомним, че тогава Червената войска не е била в България въобще и дано да напомним, че, за жалост, след 1944 година Народният съд осъжда 39 от депутатите, които са подкрепили декларацията на Никола Пешев - част от тях на гибел, а Пешев - на 15 години затвор ", съобщи външният ни министър Екатерина Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР