Напълно очаквано, Народното събрание отхвърли още на първо четене предложените

...
Напълно очаквано, Народното събрание отхвърли още на първо четене предложените
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли предложените от „Възраждане“ промени в Закона за здравето

Напълно предстоящо, Народното събрание отхвърли още на първо четене препоръчаните от „ Възраждане “. Едва 12 от депутатите – групата на „ Възраждане “ – поддържаха законопроекта, 81 гласоподаваха „ срещу “, а 40 се въздържаха.

Припомняме, предложенията на депутатите от най-малката парламентарна група включват редица ограничавания в пълномощията на здравния министър, разписване на съответни противоепидемични ограничения в закона, оповестяване на изключителна епидемиологична конюнктура с решение на Народното събрание, а не на държавното управление, редуциране периода на обжалване заповедите на здравния министър и други

Всички комисии, в които законът към този момент бе прегледан – Комисията по опазването на здравето, Комисията по конституционни и правни въпроси, Комисията по районна политика и Комисията по правата на индивида – дадоха мнения срещу приемането на измененията. Против тях със свои мнения се оповестиха също и от редица институции и организации, измежду които БЛС, Националната пациентска организация, „ Националната мрежа за децата “, Министерствата на опазването на здравето, на финансите и на образованието, както и Националното съдружие на общините.

В полемиката по измененията се включиха главно представители на вносителите, които се пробваха да убедят сътрудниците си във значимостта и нуждата от приемането им. Не на това мнение бяха единствените други двама изказали се – проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия и проф. Андрей Чорбанов от „ ИТН “.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР