Напълно електрическите автомобили бързо си проправят път на германския пазар

...
Напълно електрическите автомобили бързо си проправят път на германския пазар
Коментари Харесай

Почти 20% от новите автомобили в Германия са електрически

Напълно електрическите коли бързо си проправят път на немския пазар и към този момент съставляват към 20 % от всички новорегистрирани коли в страната. Това сочат данни на немската Федерална работа за авто превоз (Federal Motor Transport Authority - KBA), представени от ДПА. 
  
През юли са били регистрирани над 48 000 нови напълно електрически автомобила, което е покачване с 60 на 100 по отношение на същия месец на предходната година.  Екозащитници и фенове на електрическата подвижност бързо възприемат електрическите автомобили, само че съгласно ново изследване на консултантската компания " ПрайсуотърхаусКупърс " (PwC) електрическите модели стартират да се конкурират с обичайните даже за елементарните купувачи на всеобщия пазар.  Автомобилостроителите сега се борят за пазарен дял при продажбите на електрически автомобили, изключително в по-високия ценови сегмент, поради което някои оферират обилни ценови понижения в опит да привлекат купувачи. 
    
Според изследването на " ПрайсуотърхаусКупърс " междинната отстъпка за електрически автомобил в премиум сегмента е повишена с една четвърт до 14 % сред юни и юли. В междинния ценови сегмент междинната отстъпка се е нараснала с една трета до 11 %.  Наблюдава се обаче и песимизъм дали високото търсене на електрически автомобили ще продължи дълго. 
  
За комерсиалните клиенти електрическите автомобили ще станата " доста по-малко привлекателни ", откакто на 1 септември завърши немската скица за обилни дотации, показва Константин Гал, ръководещ сътрудник в консултантската компания И Уай (EY).     Търговски клиенти вършат 68 % от новите регистрации на електрически автомобили в Германия.  Като цяло данните за автомобилните регистрации сочат, че пазарът за нови коли в Германия нараства доста, само че към момента е под равнищата, регистрирани преди пандемията. През юли в страната са били регистрирани общо 243 277 нови пътнически коли, което е скок с 18 % по отношение на същия месец на 2022 година. Спрямо първите седем месеца на предпандемичната 2019 година обаче новите регистрации са с 25 % по-малко, съгласно Германската асоциация на автомобилната индустрия - Фау Де А (VDA). 
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР