Напълно е потушен пожарът, който избухна вчера във военния завод

...
Напълно е потушен пожарът, който избухна вчера във военния завод
Коментари Харесай

Напълно е потушен пожарът в Дунарит“

Напълно е сподавен пожарът, който избухна през вчерашния ден във военния цех „ Дунарит " край Русе. Няма и тлеещи огнища, както и замърсяване на въздуха. Причините за случая обяснява Окръжната прокуратура в Русе.

Основната версия, по която се работи, е техничска нередовност. Това удостовери и вътрешният министър Младен Маринов. Разговаряно е с служащите, които са били в цеха, с цел да се обясни повода за случая.

Собственикът на „ Дунарит " Емилиян Гебрев отхвърля вероятността пожарът да е тенденциозен. Според него пламъците са избухнали поради недостатък в остаряла, индустриална машина. На мястото на изгорелия завод с тротил ще бъде издигнат нов, по-модерен. Производството в завода ще бъде обновено още в понеделник, с цел да не се закъснява с поръчките.

24 часа след пожара в цеха за окомплектоване на артилерийски муниции пред завода е единствено управлението. Вече са съумели да създадат оглед на вредите.
Петър Петров - изпълнителен шеф на " Дунарит " АД: " Опушени стени, деформиран покрив, там, където е горяло, жестоко също някакво съоръжение е опушено и развалено. Може би част от носещите детайли също са поддали, само че всичко това е поправимо “.
За да не стопира работата, производството ще се разпредели в други пространства на завода. След новината за потушаването на пожара - в прилежащото село Николово хората са по-спокойни.

Местните хора се надяват ограниченията за сигурност във военния цех в действителност да са стоманени, с цел да не се повтори нещастието от преди 26 години, когато при гърмеж в " Дунарит " починаха петима души.

Очаква се огледът на проверяващите органи да стартира най-рано в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР