Нападението срещу летището на Афганистан е терористичен акт, който трябва

...
Нападението срещу летището на Афганистан е терористичен акт, който трябва
Коментари Харесай

Атаката в Кабул: Според представител на талибаните вината е на международните сили

Нападението против летището на Афганистан е терористичен акт, който би трябвало да бъде наказан от целия свят, само че виновността е на непознатите сили, които още са в страната, съобщи представител на талибаните съобщи „ Ройтерс “, базирайки се на турската телевизия „ Хабертюрк “.

" Щом обстановката на летището се обясни и непознатите сили изоставен, към този момент няма да има такива офанзиви. Това става поради наличието на непознатите сили ", съобщи Абдул Кахар Балхи, член на комисията на талибанското придвижване по културните въпроси.

Говорителят на талибаните Забиулла Муджахид също съобщи, че придвижването уверено осъжда нападенията край летището и даде обещание, че талибаните ще намерят и строго ще санкционират виновниците, съобщи ТАСС, цитирайки изказване на представителя в „ Туитър “. Той акцентира също така, че Съединени американски щати носят отговорност за сигурността в региона на летището.

Двата гърмежа, дело на терористи самоубийци, проехтяха край хотел " Барън ", на 400 метра от летището, където се намират английски експерти, и близо до дребен боен лагер покрай летището, където са ситуирани американски военни, съобщи ТАСС. И на двете места е имало огромно скупчване на хора. Загинали са десетки, в това число доста чужденци, дами и деца.

Германия ще продължи да оказва помощ на хората, които желаят да изоставен Афганистан. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел, откакто хипотетични терористи самоубийци нападнаха с най-малко два гърмежа множеството, струпало се към входовете към летището на Кабул, съобщи Ройтерс.
" Още не знаем всички детайлности, само че цел на терористите са били хората, които са чакали пред входовете към летището, надявайки се да изоставен " страната, сподели Меркел на конференция в Берлин. Тя изрично осъди нападенията.

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че Берлин още няма информация кои са причинителите на атентатите. Германски аероплан болница е в подготвеност да лекува ранените в офанзивите, сподели министърът. Междувременно тя разгласи, че Германия е завършила военната си евакуация.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Лондон ще продължи интервенцията си за евакуация от Афганистан. Атаките край летището няма да попречат на напредъка ни, ние ще продължим евакуацията, съобщи той, откакто свика незабавно съвещание, с цел да се реши каква да е реакцията на нападенията. След днешните гърмежи Англия е предизвестила авиолиниите да заобикалят да летят над Афганистан на по-малко от 7620 метра височина.

Норвегия заяви, че към този момент не може да оказва помощ за извеждане на жители от афганистанската столица. Министърът на външните работи Ине Ериксен Сьорейде съобщи за телевизия TV2, че вратите на летището след нападенията са затворени и в него към този момент не може да се влезе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР