Нападението на радикалната организация Хизбула срещу село в Израел на

...
Нападението на радикалната организация Хизбула срещу село в Израел на
Коментари Харесай

Опасност от втори фронт във войната в в Близкия изток

Нападението на радикалната организация " Хизбула " против село в Израел на 3 километра от границата с Ливан идва след обиколка в региона на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който предизвести, че продължителната замяна на огън с " Хизбула ", която върви паралелно с войната в Газа, може скоро да ескалира.

" Който си мисли, че може да ни навреди и ние ще седим със скръстени ръце, прави огромна неточност. Подготвени сме за доста мощни дейности на север, по един или различен метод ще възстановим сигурността на север ", съобщи Нетаняху. Съединени американски щати предизвести за възходящо напрежение сред шиитските милиции от " Хизбула " и Израел, което по думите на представителя на държавния департамент Матю Милър ще докара до нови цивилни жертви от двете страни на границата.

В същото време военната акция на Израел в централната част на линията Газа продължава. Израелската войска призна за нанесен въздушен удар по учебно заведение, ръководено от организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, където се укривали бойци на ислямисткото придвижване " Хамас " и на терористичната организация " Ислямски джихад ". Според палестинските управляващи са починали минимум 27 души.

В Катар не престават договарянията за помирение. Началникът на египетското разузнаване Абас Камел, катарският министър председател и министър на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани са разговаряли с представители на " Хамас ", заяви Агенция Франс Прес. В Доха е и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

Според медиаторите последният вид за съглашение се приближава най-вече до позициите на двете страни. Палестинската формация " Хамас " съобщи, че няма да отстъпи от настояванията си и ще се съгласи на съглашение за преустановяване на войната в Газа, в случай че то включва непрекъснато прекъсване на огъня. Това обаче изключи израелският министър на защитата Йоав Галант, който съобщи пред израелски медии, че всевъзможни договаряния с " Хамас " ще се водят единствено под обстрел и съглашение за освобождение на заложници не би означавало прекъсване на войната в Газа
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР