Нападение на футболни фенове на хърватския отбор Динамо Загреб срещу

...
Нападение на футболни фенове на хърватския отбор Динамо Загреб срещу
Коментари Харесай

Кошмар в Гърция: Сбиване преди мач от Шампионска лига погуби 22-годишен фен

Нападение на футболни почитатели на хърватския тим Динамо Загреб против поддръжници на АЕК Атина в град Неа Филаделфия край Атина докара до гибелта на 22-годишен мъж, съобщи гръцката телевизия Скай. Полицията в Гърция задържа 96 души, измежду които 8 са ранени.

Според телевизионния канал фенове на Динамо Загреб са се придвижили към стадиона на АЕК Атина в Неа Филаделфия и са нападнали почитатели на гръцкия тим към 23.00 ч. нощес.

Жертвата има голям брой прободни рани, най-вероятно нанесени с нож. 22-годишният мъж е бил откаран в болница, където е умрял след опити на лекари да го спасят.

Останалите ранени са 3 гърци и 5 хървати.  Те се възвръщат в болнично заведение и са измежду деветдесет и шестимата души, които гръцката полиция залови. Другите 88 са арестувани в полицейско ръководство. Сред тях има 82 хървати, 1 австриец, 1 босненец, 1 албанец, 1 немец и 2 гърци.

Според данни, оповестени в електронното издание на гръцката национална телевизия ЕРТ, сред 150 и 200 проведени почитатели на Динамо Загреб са се придвижили с коли към Гърция, макар че придвижването на почитатели от Хърватия е било неразрешено предвид на днешния футболен мач сред двата тима на стадиона на АЕК (OPAP Arena).

При снощните безредици бяха развалени и изпочупени доста магазини и коли, запалени са били кофи за отпадък и сухи клони наоколо до открития паркинг.

Предвид гибелта на 22-годишния почитател не се знае дали правоприлагащите органи в Гърция ще разрешат футболната среща от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига да се състои.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР