Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга беше награден за най-добър играч

...
Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга беше награден за най-добър играч
Коментари Харесай

Фернандо Каранга: Основната ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа, докато не стане

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга беше награден за най-хубав състезател на 25-ия кръг в Първа лига, откакто осъществя два гола за безапелационния домашен триумф на неговия отбор с 4:0 против Ботев Пловдив.

За бразилецът това бяха първите му две попадения след завръщането му в българското състезание, като по време на днешната гала той даде обещание да продължи да бележи за " алените "

" Аз си припомням, когато пристигнах за пръв път 4 мача не бях вкарал и по-късно се отпуших и не съм спирал да отбелязвам голове. Надявам се, че това ще се повтори. Първенството се е трансформирало, клубът също. Аз се приспособявам доста по-бързо при втория си интервал. Независимо от футболистите, ЦСКА постоянно е мощен тим ", стартира Каранга.

" Машината " към този момент работи. Със сигурност ще обогатя сбирката си от награди. Ще се трудя доста за тях. Като тръгвах от Китай имах и други предложения, само че се сетих за моята история и почитателите ни, по тази причина одобрих офертата на ЦСКА и считам, че това решение е вярно ", продължи той.



32-годишният футболист показа още, че чака сложен дуел против Локомотив София тази събота (30 март) и добави, че главната му цел е да стане първенец с ЦСКА.

" Сега сега шампионата не е решено. Ние нямаме право на неточност. Ако продължим да печелим мачовете си, това ще бъде доста добре. ЦСКА има късмет да стане първенец. Моята цел в този момент е въвеждам голове, с цел да може ЦСКА да побеждава и да се бори за купата. Първата ми цел е да бъда първенец с ЦСКА и няма да се откажа, до момента в който не стане. Мачът с Левски е доста специфичен мач за мен, тъй като постоянно въвеждам в него. Всеки футболист желае да играе дербита. Всеки ден, като задрямвам, си мисля за мачовете против Левски. Вече знам по какъв начин ще ознаменувам, когато вкарам на Левски ", разяснява Каранга, който призна, че тежката травма, от която се възстановяваше до скоро, не му въздейства по никакъв метод.

" Контузията, която имах не ми въздейства по никакъв метод. Аз съм добре. В Китай изискваха доста, само че и тук е по този начин. След аления картон бях доста отчаян. Когато ми изстина главата, разсъждавах къде съм сбъркал. Треньорите приказваха с мен и ми споделиха да бъда по-умерен в идващите мачове. Да се изправя против Хосе Кордоба е огромно предизвикателство за мен. Той е бил бранител №1, тъй като аз не съм бил тук ", добави роденият в Камарагибе играч.



Бразилският голмайстор се върна и към първия си престой в България, разкривайки с кои свои съотборници от оня интервал поддържа връзка и до през днешния ден.

" Българският е доста сложен език, само че върша старания да науча някои неща. С съвсем всички играчи, с които съм играл в ЦСКА си подкрепям връзка - с Манолев, Бодуров, Десподов. Манолев ми се обади, когато се завърнах и говорихме. Той ми сподели: " Малко съм остарял и ще те виждам по малкия екран ". Това е доста хубаво за мен. Аз бих викнал Кирил Десподов и Николай Бодуров в ЦСКА, доста харесвах Манолев, само че той спря. Харесвах и Антон Недялков ", споделя играчът на ЦСКА.

Запитан по отношение на това какво мисли за идната реорганизация на стадион " Българска войска ", Фернандо Каранга съобщи следното: " Всички почитатели чакат това с огромно предпочитание. Като завърши реконструкцията, това ще е прелестен стадион и още веднъж ще бъде врящ казан ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР