Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович сподели мнението си за

...
Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович сподели мнението си за
Коментари Харесай

Ибра: Швеция не е същият отбор без мен, но може да се справи с Италия

Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович показа мнението си за идните баражи за класиране на Мондиал 2018 сред Швеция и Италия. 36-годишният към този момент някогашен национал на скандинаците игра дълги години в Серия “А” с екипите на Ювентус, Интер и Милан. Той показа, че даже в негово неявяване “тре кронур” има своите козове и уточни кой е най-хубавият футболист на “скуадра адзура”.

“Очаквам забавни мачове, доста сложни и за двата отбора”, сподели Ибра пред Sky Sport Italia. - Всеки желае да играе на международно състезание, по тази причина тези дуели ще са с голям заряд и няма да имат нищо общо с мачовете от квалификационните групи. Когато аз бях част от тима, упованията към Швеция бяха огромни. Без мен отборът не е толкоз мощен, само че пък го няма същият напън. Отборът е млад и момчетата са добър колектив. Нямат доста опит, само че планът е амбициозен”.

“Марко Верати е огромната фигура в състава на Италия. Той е измежду най-хубавите халфове в света, само че би трябвало да играе на точната позиция, с цел да разкрие цялостния си потенциал”, похвали своя някогашен съотборник в Пари Сен Жермен Ибрахимович.

Той се върна и към прословутия мач на Евро 2004 сред Швеция и Дания, който приключи 2:2 и оказа помощ на двата отбора да се класират за четвъртфиналите за сметка на Италия. Още тогава се появиха подозрения, че скандинавците са се уговорили за точния резултат, който ги устройва, само че Ибрахимович е безапелационен, че всичко е било почтено. “Това беше един естествен мач. Нямаше никаква спогодба. Всеки, който ме познава, е наясно, че не бих взел участие в сходно нещо. Естествено, изгубилите постоянно търсят извинения”, съобщи Златан.
“Even at 40 with a broken leg I’d never want Ibra against me” ~ De Rossi on Zlatan Ibrahimovi pic.twitter.com/WFQh6Erwn2
— Futbol (@futbolnnews) 9 ноември 2017 година В същото време на конференция през вчерашния ден халфът на Италия Даниеле Де Роси не скри насладата си от обстоятелството, че Ибра няма да играе за Швеция. “Със сигурност е преимущество, че Ибрахимович се отхвърли от националния тим. Дори на 40 години и със строшен крайник, не бих желал да го срещам на терена”, сподели Де Роси.

“Това не значи, че подценяваме сегашните шведски национали. Напротив - някои от тях играят в Италия и ги познаваме доста добре”, добави футболистът на Рома.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР