Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Халанд не носи вина за

...
Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Халанд не носи вина за
Коментари Харесай

Гуардиола: Халанд е ядосан, че не вкарва

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Халанд не носи виновност за това, че не съумява да вкарва в последните мачове на отбора толкоз, колкото при започване на сезона. Това съобщи мениджърът на " жителите " Пеп Гуардиола на конференцията преди гостуването на Борнемут.

22-годишният Холанд към този момент има 32 гола на сметката си този сезон, само че единствено един от тях пристигна в последните шест мача. През седмицата той бе изцяло неосезаем на терена при гостуването на Република България Лайпциг от осминафиналите на Шампионската лига, което приключи 1:1.
 Република България Лайпциг - Манчестър Сити 1:1 в Шампионска лига
Република България Лайпциг и Манчестър Сити си поделиха по едно полувреме и оставиха интригата за реванша

Мачът на " Етихад " е след 3 седмици

Според Гуардиола обаче виновност за това би трябвало да се търси по-скоро в съотборниците му.

" Това е неточност на всички ни. Не на Ерлинг. Той е задоволително добър цялостен сезон. Не се нуждая от статистика, с цел да знам това. Секунда след края на мачовете знам кой е трябвало да бъде по-въвлечен в играта и кой е бил повече от нужното ", изясни Гуардиола.
 Гуардиола: Ние не сме в положение да побеждаваме с 4:0
Гуардиола: Ние не сме в положение да побеждаваме с 4:0

Това е шампионат, в който отпадат доста съществени тимове, споделя той

" Трябва да търсим Ерлинг повече. Позицията на централния нападател е най-трудната във футбола, тъй като на един състезател се падат двама бранители. В случая на Ерлинг даже повече. Той е сърдит от този факт, аз също, само че мога да кажа, че в тази ситуация щастието е надценено ", добави испанският експерт.

Той сподели още, въпреки и не непосредствено, че Манчестър Юнайтед също е забъркан в битката за купата, дружно с Манчестър Сити и Арсенал.

" Когато пристигнах в Англия, всички ме предупреждаваха, че тук не е Испания или Германия. Досега постоянно битката за купата беше сред два тима и е хубаво, че най-сетне борбата е по-отворена ", добави Гуардиола.
 Халанд: Мбапе е по-голям с две години от мен? Това е полуда
Халанд: Мбапе е по-голям с две години от мен? Това е полуда

" Той е феномен "

За гостуването на Борнемут се чака халфът Кевин де Бройне да се завърне в групата след заболяване, до момента в който бранителите Аймерик Лапорт и Джон Стоунс остават в лазарета.

В класирането във Висшата лига Арсенал води с 54 точки, преди Сити с 52 и Юнайтед с 49, като " артилеристите " имат и мач по-малко.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР