Нападателят на Крумовград Александър Колев е наясно с трудното изпитане,

...
Нападателят на Крумовград Александър Колев е наясно с трудното изпитане,
Коментари Харесай

Алекс Колев пред Novsport: Левски е най-силният отбор

Нападателят на Крумовград Александър Колев е наясно с сложното изпитане, което следва пред него и съотборниците му - домакинство на Левски. Въпреки тежкия противник, новакът в Efbet Лига към този момент потвърди, че не се плаши от грандовете, побеждавайки Лудогорец, ЦСКА 1948, Локомотив София и Ботев Пловдив. В същото време Колев бе основно настоящо лице в домакинските дуели, където е със стопроцентов актив - 3 гола в 3 мача. Пред NOVSPORT той разкри упованията за мача със " сините ", където минаха и юношеските му години, както и за положителния старт на Крумовград в историческия първи сезон в елита.

- Алекс, какво е настроението в тима преди мача с Левски? Оттърсихте ли се от отрицателните страсти след тежката загуба от Локо Пловдив?

- Настроението е както преди всеки един мач, ще се борим за трите точки. Засега като хазаин играем добре и ни се получават нещата, ще се постараем да продължим тази наклонност. Излизаме против много сериозен противник, може би най-хубавият сега в Първа лига. Да, оттърсили сме сме от мислите за мача с Локомотив Пловдив. Като погледнеш резултата, 0:4 звучи стряскащо, само че действително играхме добре, имахме положителни моменти. Статистически бяхме по-добрият тим, държахме повече топката и създадохме повече положения. Но техните обстановки влязоха, а нашите - не. Затворена страница е този дуел, гледаме към мача с Левски.  

- Играете извънредно сполучливо вкъщи, уверени ли сте, че против Левски може да изиграете посредния си мощен мач против водещ тим?

- Да, това е по този начин, всеки мач търсим успеха - някой път се получава, различен път не. Трябва да сме оптимално компактни, с цел да не разрешаваме да основават положения. Вярвам, че в случай че играем по този начин, както в последните домашен мачове, на Левски ще им е доста мъчно против нас. Надявам се това да не са единствено приказки, а да покажем тази добра игра от последните ни дуели. 

- Твоята статистика в Пловдив също е съвършена - 3 гола в 3 мача. Смяташ ли, че може да я продължиш и против " сините "?

- Засега съумявам единствено вкъщи да вкарам, факт. Головете ми са с помощта на тима, колкото и клиширано да звучи. Дали мога да продължа серията против Левски? Въпрос на шанс, на позициониране, шансове и несъмнено, би трябвало да съм на 100 % съсредоточен при такива положения, тъй като тимовете нямат доста обстановки против Левски. 



- Кое е най-синото качество на Крумовград?

- Добрата атмосфера в тима и груповата игра. Това ни оказва помощ да трупаме точки и да сме в средата на класирането. Добре се разбираме, оказваме помощ си на терена, разчитаме един на различен. Няма изявени играчи, а работим старателно за груповия триумф. 

- Има ли нещо, което те тормози в играта на Левски?

- Много са нещата, за мен това е най-хубавият тим в Efbet Лига. Всеки един аспект от играта им буди терзание, само че и всеки отбор има своите мощни и слаби страни. Трябва да се възползваме от тяхните недостатъци. Силни са на преходи, мъчно им се взима първа топка, играят добре в отбранителен проект, а в офанзива пък основават доста положения. Надявам се да се възползваме от нашите обстановки и да бъдем оптимално съсредоточени.

- А обърнахте ли внимание в отбора на мощните заключителни минути на " сините "?

- Това е Левски, не го намирам за необичайно. Каквото и да си приказваме, един мач към този момент се играе 95-97 минути по новите правила. Дали ще вкараш в първата или последната, няма значение. Показателно е, че са напористи до последно, ще внимаваме в последните минути, ясно е.  



- Какви са задачите на тима този сезон? Започнахте страхливо, само че към този момент имате напълно различен образ.

- Целите са ясни, към този момент ги оповестиха както старши треньорът, по този начин и спортният шеф. А точно да се спасим от изпадане. Почнахме страхливо, тъй като селекцията се правеше към момента, идваха нови играчи и не се познавахме. Постепенно свикнахме един с различен през последните месец и половина-два. Знаем си мощните качества, както и слабостите. Нещата се получават към този момент много по-добре. 

- В персонален проект по какъв начин се чувстваш в новия тим?

- Чувствам се добре, спокоен съм. Отборът върви добре, оказваме помощ си един на различен, няма го непотребното напрежение, което е подбудено и от обстоятелството, че взимаме точки. Засега всичко е наред и нека продължим възходящата линия. Това, което ми се желае, е да стартираме да печелим точки на открито. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР