Нападателят на Челси Ромелу Лукаку ще настоява за завръщане в

...
Нападателят на Челси Ромелу Лукаку ще настоява за завръщане в
Коментари Харесай

Лукаку натиска за завръщане в Интер, но ще трябва да направи сериозна жертва

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку ще упорства за завръщане в Интер това лято, само че за тази цел ще би трябвало да понижи на половина заплатата си, която получава сега на „ Стамфорд Бридж “, написа „ Daily Star “.

Лондончани заплатиха рекордните 97,5 милиона паунда преди началото на сезона за 28-годишния Лукаку, само че белгиецът по този начин и не може да откри своята форма. Смята се, че нападателят към този момент е провел видео диалози с шефовете на „ нерадзурите “ за евентуален трансфер и наподобява е съдбоносен да си тръгне от британската столица, когато трансферният прозорец отвори на 10 юни.

Има обаче поредност от препъни камъни за подписване на възможна договорка. Като начало Лукаку ще би трябвало да понижи на половина заплатата си от 325 000 паунда на седмица, с цел да има действителен късмет да се завърне на „ Джузепе Меаца “. Трансферната сума обаче си остава най-голямата спънка.

Разбираемо е, че „ сините “ биха желали да си върнат по-голямата част от сумата, която заплатиха за белгиеца единствено преди 12 месеца, само че Интер няма да има опцията да даде ужасно доста пари за белгиеца. Вариант е „ нерадзурите “ да се разделят с Лаутаро Мартинес, който бива наблюдаван от Арсенал и Тотнъм, а цената му е от към 59 милиона паунда. Наскоро се появих информации, че Лукаку може да бъде взет и чартърен в Интер.

Френският първенец Пари Сен Жермен също е посочен като допустима дестинация за нападателя, в случай че Интер не успее да откри средствата за закупуването на белгийския национал. 28-годишният Лукаку се преглежда като вероятен заместител на Килиан Мбапе, който може да премине в Реал Мадрид през лятото.

28-годишният Лукаку означи 12 гола в 39 мача за Челси във всички шампионати през този сезон.

Romelu Lukaku 'pushing for Inter return' but must half mammoth wages
— Daily Star Sport (@DailyStar_Sport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР