Нападателят на Белгия Ромелу Лукаку подобри рекорда за най-много отбелязани

...
Нападателят на Белгия Ромелу Лукаку подобри рекорда за най-много отбелязани
Коментари Харесай

Лукаку наниза 4 гола за 20 минути срещу Азербайджан и подобри рекорд

Нападателят на Белгия Ромелу Лукаку усъвършенства върха за най-вече маркирани голове в границите на един квалификационен цикъл за европейско състезание, откакто се разписа четири пъти при успеха над Азербайджан с 5:0 в последния мач на " алените дяволи " от група F.


Голмайсторът на Рома прониза противника четири пъти сред 17-та и 37-та минута, а последното попадение бе дело на Леандро Тросар в 90-та минута. По този метод 30-годишният Лукаку приключва акцията с 14 гола, подобрявайки върха на Роберт Левандовски (Полша) и Дейвид Хийли (Северна Ирландия), които имат по 13 гола в един цикъл. Лукаку обаче е надалеч от върха на Кристиано Роналдо за най-вече голове в европейски квалификации - 41. До момента белгиецът се е разписвал 21 пъти в пресявките за европейско състезание.

Тимът на Белгия, воден от Доменико Тедеско, приключва преди всичко в групата с актив от 20 точки, а за Евро 2024 се класира и Австрия. В другия мач от групата Швеция победи Естония с 2:0 вкъщи, само че скандинавците ще пропуснат Евро 2024.

Останалите резултати:

Група А

Шотландия - Норвегия 2:2

Испания - Грузия 3:1

Група G

Унгария - Черна гора 3:1

Сърбия - България 2:2

Група J

Босна - Словакия 1:2

Лихтенщайн - Люксембург 0:1

Португалия - Исландия 2:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР