НАП започна изпращането на близо 174 хиляди електронни писма до

...
НАП започна изпращането на близо 174 хиляди електронни писма до
Коментари Харесай

Промени в отстъпките при плащане на данъци

НАП стартира изпращането на близо 174 хиляди електронни писма до клиентите си, с цел да ги уведоми за променения ред за използването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на приходите на физическите лица (по член 50 от ЗДДФЛ). Имейли ще получат тези клиенти на приходната организация, които са заявили електронен адрес пред Национална агенция за приходите и са подали заявления за облагане на приходи през предходната година.

Според новите правила, в случай че хората подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 година, ще могат да употребяват 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната си данъчна декларация, само че не повече от 500 лева Допълнително изискване за прилагане на отстъпката е жителите да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията. Освен това би трябвало освен да подадат по електронен път данъчната си декларация до 31 януари, само че и да платят дължимото до същата дата.

Най-бързо и елементарно по интернет декларация се подава с личен идентификационен код. Припомнят от Национална агенция за приходите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР