НАП продава 900 броя тежки боеприпаси за старите артилерийски установки

...
НАП продава 900 броя тежки боеприпаси за старите артилерийски установки
Коментари Харесай

Цакате 2 милиона лева и си купувате 900 снаряда от Студената война

Национална агенция за приходите продава 900 броя тежки муниции за старите артилерийски установки П3 3А М-46 РЕМО. Необичайният търг влиза в категория „ движими движимости “, а за начална цена е оповестена колосалната сума от 1.9 млн. лева

Огледите на стоката стартират на 26 ноември сред 9 и 17 часа след предварителна спогодба. Самият търг ще се организира на 3 декември.
900-те броя снаряди са 130-милиметрови, употребяват се в зенитната преносима артилерийска установка M-46, създавана от Съветския съюз в интервал 1951-1971 година – в разгара на Студената война.

Оръжието е създадено по модела на военноморското оръдие М-36.

Установките са влезнали в приложимост във Виетнамската война, 6-дневната война, войната сред Иран и Ирак, Югославската война, Сирийската революция и най-скоро – в Йеменския спор.

Как снарядите са попаднали под контрола на Национална агенция за приходите и какъв е техният генезис е мъчно да се отговори. Тежките муниции обаче наподобява са в бойна подготвеност, видно от фотосите, оповестени от организацията, защото са прилежно складирани поотделно в сандъци и наподобяват непокътнати, прецизира Флагман.бг.



Всеки един от тях тежи приблизително по 60 кг с гилзата или 33 кг единствено снаряда. Това значи, че евентуалният покупател би трябвало да е квалифициран да придвижи 53 тона рисков товар до финалната му дестинация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР