НАП откри данъчни нарушения в бензиностанция от веригата Газпром в

...
НАП откри данъчни нарушения в бензиностанция от веригата Газпром в
Коментари Харесай

Данъчни запечатват две бензиностанции в Пловдив

НАП откри данъчни нарушавания в бензиностанция от веригата " Газпром " в Пловдив. Поради това обектът за зареждане на гориво, ситуиран на кръговото на бул. " Санкт Петербург ", предстои на запечатване.

При инспекцията на данъчните чиновници в бензиностанция са открити нарушавания на условията за вписване и отчитане на продажбите. Все още не е ясно какъв брой време ще бъде затворен обектът, само че по закон оптималният период на глобата е до 30 дни. При първо нарушаване нормално продължителността на запечатването е 14 дни.

Обектът е благосъстоятелност на " НИС ПЕТРОЛ " ЕООД, която се държи от сръбския " Газпром " - „ Нафтена Индустрия Сърбия” АД, и се ръководи от Александр Макаревич.

Междувременно данъчните в Пловдив са заловили в нарушавания още една бензиностанция. Става дума за дребен ведомствен обект на " Мел Ойл ", който е ситуиран на ул. " Братя Бъкстон " 132. Фирмата е благосъстоятелност на Александър Воденичаров, който я придобива от Мелина Царска - бизнес дама, която беше съдена за разпространяване на опиати преди 10 години. Дружеството държи няколко дребни бензиностанции в Пловдив и района и в последните 4 години постоянно попада под прицел на Национална агенция за приходите за данъчни нарушавания.

Причините, заради които Национална агенция за приходите може да запечата обект, са неиздаване на касов бон или нарушавания с фискалните устройства или софтуерите за ръководство на продажби.

Проверките на „ Фискален надзор “ са ежедневни, наблюдават се фискалните устройства в комерсиалните обекти, издава ли се или не документ за продажбите, дават отговор ли те на условията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си дейности, данъчните инспектори правят контролни покупки и ползват така наречен прийом " скришен клиент " или организират така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те се легитимират и в продължение на няколко дни участват в проверяваните обекти.

Дружествата притежатели на всички обекти, които влязат в " черните описи " на Национална агенция за приходите за запечатване, имат право да апелират мярката.

TrafficNews се свърза с Национална агенция за приходите по отношение на това какви са съответните нарушавания в обектите. Очаквайте детайлности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР