НАП, ДАНС и прокуратурата засекретиха случая Мистерия забули опита за

...
НАП, ДАНС и прокуратурата засекретиха случая Мистерия забули опита за
Коментари Харесай

Мистерия забули опита за сплашване на Румен Спецов

НАП, ДАНС и прокуратурата засекретиха случая

Мистерия забули опита за заплашване на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите Румен Спецов. Разследващите органи и службите за сигурност изрично отхвърлят да разясняват изказванията на някогашния длъжностен министър на финансите Асен Василев, че шефът на Национална агенция за приходите е получил закани за фамилията му от български предприемач.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева не отговори на " Сега " дали по случая има формирано следствие, а от пресцентъра на ДАНС обявиха, че не могат да дадат информация за оперативната активност на службата.

Дори Национална агенция за приходите пази безмълвие за заканите към шефа ѝ. Говорителят на приходната организация Росен Бъчваров не отговори дали Румен Спецов персонално е уведомил способените органи, като посочи, че по този проблем има класифицирана информация.

В началото на седмицата се разбра, че Министерството на вътрешните работи и служебният вицепремиер по сигурността Бойко Рашков до момента са били в незнание за заканите против шефа на Национална агенция за приходите.

" Аз се виждах през днешния ден със Спецов по различен мотив. И от него разбрах, че има отправени такива закани. Но такива закани се насочат и към доста други длъжностни лица. Ние ще вземем ограничения, несъмнено. Ще преценим действителната опасност и каква е степента. Ако се наложи, ще назначим и защита ", сподели Рашков в понеделник пред публицисти.

Изненадващо е, че точно той в качеството му на вътрешен министър до момента не е бил осведомен с възможна опасност за живота против такова високопоставено длъжностно лице като шефа на Национална агенция за приходите. В същото време някогашният длъжностен министър на финансите Асен Василев разгласи, че в тази ситуация със Спецов е имало даже интервенция на ДАНС и службите за сигурност на други страни.

" Аз бях осведомен за това, както и ДАНС и интернационалните партньорски служби. Заплахата беше за дамата и децата му, популярност богу успяхме да отреагираме съответно ", съобщи Василев и посочи, че опасността била пристигнала от български предприемач.

" Нека кажем компании, които в никакъв случай до момента не са одитирани от Национална агенция за приходите ", добави още някогашният стопански министър Кирил Петков, който явно също е осведомен със случая.

На въпрос какво е направено по-късно Асен Василев отговори: " Осигуриха защита и направиха по този начин, че хората, които са изпратени, да не стигнат, да не реализиран задачата си ". Той се оправда, че повече от това не можел да каже, тъй като информацията била класифицирана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР