Намиращият се в западна Германия град Керпен, в който са

...
Намиращият се в западна Германия град Керпен, в който са
Коментари Харесай

Унищожават родния град на Шумахер заради лигнитна мина

Намиращият се в западна Германия град Керпен, в който са родени и отраснали братята Михаел и Ралф Шумахер ще бъде зарязан и погубен. Причината за това тъжно стичане на събитията е разширението на наземната лигнитна мина, която се намира в северозападната част на града.

Според медиите в Германия сега в града са останали да живеята единствено дозина индивида, които ще бъдат преместени в най-скоро време. Самите изкопни работи по разширението на мината би трябвало да стартират при започване на 2024 година.

Част от локалните забележителности ще бъдат непокътнати при изкопните работи, а измежду тях е и картинг пистата, благосъстоятелност на семейство Шумахер. Именно на това трасе се състои и първото съревнование сред Михаел Шумахер и Люис Хамилтън. Това се случва през 2001 година, когато германецът се включва във финалите на международните картинг серии.

Освен двамата седемкратни първенци в това съревнование присъединяване взима и още един предстоящ международен първенец във Формула 1 – Нико Розберг. Заедно с тримата на старта застават още Витантонио Лиуци и Гийдо ван дер Гарде, които също стигат до Формула 1 години по-късно, само че нямат триумфите на Шумахер, Хамилтън и Розберг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР